ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης τη Δευτέρα 1η Οκτώβρη στα διωκόμενα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στις 10πμ., στο Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Κτήριο 7)

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αφού έλαβε υπόψη της, τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ–ΟΤΑ που δικάζονται την

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 στις 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
Στο Δ΄ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΤΙΡΙΟ 7

Για μια ακόμη φορά, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον των 11 (έντεκα) μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής με την κατηγορία της «πρόκλησης ρύπανσης του περιβάλλοντος από πρόθεση» κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2017, με αίτημα την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαρότητας των ΟΤΑ.

Με την επιχειρούμενη ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ισχυροποιούν τις θέσεις και τα αιτήματα του Συνδικαλιστικού Κινήματος ώστε να συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά και μαζικά να διεκδικούν την ανατροπή αυτών των πολιτικών που τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαιτεί:

– Να σταματήσουν, επιτέλους, όλες οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος εργαζομένων.

– Να σταματήσει η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών αγώνων.

– Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζουν και που έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία.


Σχετικές αναρτήσεις:

Print Friendly, PDF & Email