Δ. Τριφυλίας: Η αντίσταση δεν «θάβεται» μέσα στους παράνομους ΧΑΔΑ και στα σκουπίδια

Φωτογραφία αρχείου

Όπως έχει γράψει σε προηγούμενη ανάρτησή του το ergasianet.gr, στο Δήμο Τριφυλίας, όταν στέκεσαι εμπόδιο σε παρανομίες της δημοτικής Αρχής, όπως οι παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων σε χώρο που απειλεί τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, τότε μπαίνεις στο στόχαστρό της και διώκεσαι, με κατασκευασμένες κατηγορίες και «μαρτυρίες» ημετέρων. Κι αυτό, έχει γίνει στην περίπτωση της Ζωής Πετροπούλου, τέως προϊστάμενης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, την οποία η δημοτική αρχή αντικατέστησε. Κι όχι μόνον την αντικατέστησε αλλά παράλληλα ξεκίνησε μια διαδικασία εργασιακής, πολιτικής και ηθικής εξόντωσής της, με διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μέσω εγκάθετων, οι οποίοι προχώρησαν σε αναφορές και μηνύσεις εις βάρος της για υποτιθέμενη εξύβριση και διάφορα άλλα ανυπόστατα ψεύδη. Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας κατήγγειλε την υπόθεση και τη δημοτική Αρχή Μεσσηνίας και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στη διωκώμενη (σ.σ.: ανακοίνωση Σωματείου με ημερομηνία 13/09/2018).

Γιατί, όμως, διώκεται η τέως προϊσταμένη Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, η οποία μετακινήθηκε αιφνιδίως στη Διεύθυνση ΚΕΠ; Αιτία ήταν η έρευνά της για το νέο παράνομο ΧΑΔΑ, διότι προσπάθησε να λειτουργήσει στην υπηρεσία της μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας (κυρίως αντιτάχθηκε στις εναποθέσεις απορριμμάτων σε μη νόμιμους χώρους, η δε δημοτική αρχή δεν αναλάμβανε τις διοικητικο-πολιτικές ευθύνες της δίνοντας «εντέλλεστε»). Επιπλέον, στο παρελθόν αντιστάθηκα σε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας από την παρούσα δημοτική Αρχή και είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων στο Φιλιατρινό φράγμα.

Να σημειωθεί πως η διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας γίνεται με μη νόμιμους τρόπους. Οι εναποθέσεις απορριμμάτων είναι παράνομες, πρόσφατα δε (Αύγουστος 2018) επιβλήθηκε στο Δήμο πρόστιμο από την Περιφέρεια. Επιπλέον, ο Δήμος δαπανά μεγάλα χρηματικά ποσά για την επισκευή και ενοικίαση απαρχαιωμένων απορριμματοφόρων, κάτι που εκτός των άλλων αποτελεί έμμεση ιδιωτικοποίηση μέσω ενοικίασης επικίνδυνων οχημάτων. Επίσης, λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας έχουν προκληθεί πολλά εργατικά ατυχήματα, μεταξύ άλλων και ο ακρωτηριασμός δαχτύλου εποχιακής εργάτριας καθαριότητας.

Εν κατακλείδι, οι κατηγορίες απέναντι στην εργαζομένη είναι εντελώς αβάσιμες και ανυπόστατες και συνιστούν ουσιαστικά πολιτική της δίωξη, γιατί δε συναίνεσε στις αυθαιρεσίες και παρανομίες της δημοτικής Αρχής, και είναι σαφές πως θα βρει απέναντί της τους εργαζομένους και το κίνημα, που συντάσσονται από την πρώτη στιγμή με τη συνάδελφο.

Ανακοίνωση – καταγγελία έχει βγάλει ο σύλλογος εργαζομένων νομού Μεσσηνίας, μέλος του οποίου είναι η συναδέλφισσα Ζωή Πετροπούλου, καθώς και άλλες πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του και καλεί και την ΠΟΕ-ΟΤΑ να καταδικάσει τις διώξεις και να απαιτήσει από τη δημοτική αρχή του Δήμου Τριφυλίας την ανάκλησή τους.

Οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία ΔΕΝ πρέπει και ΔΕΝ θα περάσουν!