15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αγωνιστές δεν απολογούνται στο παρακράτος και στην κυβέρνηση αλλά στο λαό

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Πρόσφατα

Δυναμική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στη ΓΑΔΑ, με αφορμή την κλήση από το… Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικούς Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας (!!!) σε απολογία του γενικού γραμματέα της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, και άλλων αγωνιστών για τη δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενάντια στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.Σχετικό κάλεσμα είχε απευθύνει και το ΜΕΤΑ.

Ανάμεσα στους αλληλέγγυους, και η εμβληματική μορφή του Μανώλη Γλέζου, που μίλησε στους συγκεντρωμένους για τους «κοινούς του αγώνες με τον παλιό μου φίλο, Παναγιώτη». Είπε, όμως, και κάτι άλλο, που δείχνει πως παραμένει ακόμα στις επάλξεις του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις εφαρμόζουν: «Δε θα απολογηθούν οι αγωνιστές στο παρακράτος και στην κυβέρνηση. Απολογείται ο κάθε αγωνιστής μπροστά στον λαό για αυτό που κάνει».

Για την ιστορία: ο Π. Λαφαζάνης δεν μπήκε καν στο κτήριο της ΓΑΔΑ για να «απολογηθεί». Όπως δήλωσε έξω από τα γραφεία της ΓΑΔΑ, «εδώ ερχόμουν για να υπερασπίσω αυτούς που διώκονται, αυτούς που συλλαμβάνονται άδικα, δεν περίμενα ότι μετά τις διώξεις της χούντας του Παπαδόπουλου θα είχαμε διώξεις από πρώην συντρόφους μου».


ΥΓ. Ακούγοντας κανείς το… Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικούς Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας δικαιολογημένα απορεί και ερωτά: ποιο κράτος προστατεύε το συγκεκριμένο Τμήμαι; Των πιστωτών; Της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας; Το κράτος των μνημονίων και της λιτότητας; Της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης εργαζομένων, συνταξιούχων και λαού;

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις