16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σωματείο Θριάσιου Νοσοκομείου: Οι εργολαβικές εταιρείες παρανομούν

Πρόσφατα

Την παραβίαση των δικαιωμάτων των εργολαβικών εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο «Θριάσιο» αναδεικνύει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, «απλήρωτοι για το μήνα Αύγουστο παραμένουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, λόγω της συστηματικής καθυστέρησης στις πληρωμές από την εργολαβική εταιρεία «ΑΡΙΑΝΘΗ ΕΠΕ», με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Αντίστοιχα, οι εργολαβικές καθαρίστριες δεν έχουν πληρωθεί το επίδομα αδείας, ενώ όπως καταγγέλλουν οι ίδιες οι καθαρίστριες, η εργολαβική εταιρεία «ΑΝΟΔΙΚΗ» απασχολεί λιγότερους εργαζόμενους από ό,τι προβλέπει η σύμβασή της με το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται εργαζόμενοι να δουλεύουν πολλές φορές ένδεκα και δώδεκα μέρες χωρίς ρεπό ή να τους στερείται η αργία της 15ης Αυγούστου.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων οδηγεί μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Ενώ, παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί «εκδίωξης των εργολάβων», τόσο στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» όσο και σε πολλές άλλες δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων.

Ζητάμε από τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ» να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

  • Να πληρωθούν άμεσα η μισθοδοσία του Αυγούστου και το επίδομα αδείας, χωρίς καμία περικοπή.
  • Να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή.
  • Να δοθούν όλα τα χρωστούμενα ρεπό και η αργία της 15ης Αυγούστου στις εργολαβικές καθαρίστριες.
  • Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία και οι «προειδοποιήσεις» προς τους εργαζόμενους να μην ενημερώνουν τους εκλεγμένους συνδικαλιστές για την παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
  • Γνωρίζουμε ότι οριστική λύση, και αυτό διεκδικούμε, είναι η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και η πρόσληψη των εργολαβικών συναδέλφων (και όσων επιπλέον χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών) με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα».

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις