Τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9πμ, στο 1ο Αυτόφωρο Μονομελές (κτήριο 2 πρώην Σχολής Ευελπίδων) θα δικαστεί ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδης για την αναίτια επίθεση και κακοποίηση των αγωνιζόμενων καθαριστριών Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσως Γκόβα, στην οποία προέβη, στις 10 Ιουλίου του 2014.
Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει το «παρών» στις 24 του Σεπτέμβρη. «Τυχόν απαλλαγή του αστυνομικού, ή ακόμη χειρότερα καταδίκη των αγωνιστριών που τραυματίστηκαν (εκκρεμούν μηνύσεις για αρκετές ακόμη καθαρίστριες), θα αποθρασύνει όλους εκείνους που εξαπολύουν την κρατική βία και καταστολή εναντίον των αγωνιζόμενων τμημάτων της κοινωνίας. Σήμερα οι συνεχιστές της ίδιας αντιλαϊκής και αυταρχικής πολιτικής, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πανηγυρίζει για τα μνημόνια που δήθεν τέλειωσαν, διατηρούν και θωρακίζουν το καθεστώς ατιμωρησίας όσων ενέχονται σε πράξεις βίας και τραυματισμούς διαδηλωτών ενώ οι καθαρίστριες σέρνονται από δικαστήριο σε δικαστήριο κατηγορούμενες».
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαιτεί:
- Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.
- Να αθωωθεί η συνάδελφος Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών.
- Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ).
Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής
Το ΜΕΤΑ συμπαρίσταται στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και ζητεί την τιμωρία του αστυνομικού Τσοκαναρίδη, καθώς και να μπει τέλος στην ποινικοποίηση των αγώνων και της αλληλεγγύης αλλά και σε κάθε δίωξη εργαζομένου που μάχεται για το δικαίωμά του στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, γεγονός που δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα.
Καλεί τους εργαζομένους και τα Σωματεία να συμπαρασταθούν στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και να δώσουν μαζικό, δυναμικό «παρών» τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9πμ, στο 1ο Αυτόφωρο Μονομελές (κτήριο 2 πρώην Σχολής Ευελπίδων) (κτήριο 2), στη δίκη του ΜΑΤατζή που κακοποίησε και χτύπησε τις δύο συναδέλφισσες.