15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επαναφορά ΣΣΕ: Η υποκρισία της κυβέρνησης καταπέφτει από την ποινικοποίηση των αγώνων

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Πρόσφατα

Τι μας λέει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, και ειδικά μετά τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο; Πολλά, θα πείτε. Μεταξύ αυτών, και για την… επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και για την επεκτασιμότητά τους.

Ωστόσο, το γεγονός πως μέσα σε 48ωρες κηρύχθηκαν οι απεργίες που είχε ανακοινώσει η ΕΝΕΔΕΠ (εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO) και στη συνέχεια το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ως παράνομες καταδεικνύει τη μεγάλη υποκρισία της κυβέρνησης, όσον αφορά στην επαναφορά των ΣΣΕ αλλά και στο κάλεσμά της προς τα Συνδικάτα να διεκδικήσουν την υπογραφή τους.

Για την ιστορία, όσον αφορά στην απεργία στην COSCO που έγινε την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη, όπως ήταν αναμενόμενο, η εργοδοσία κατέθεσε χθες το πρωί νέα αγωγή κατά της απεργίας που βρισκόταν σε εξέλιξη και την οποία είχε κηρύξει το ΕΚΠ. Η δίκη έγινε με… συνοπτικότες διαδικασίες, η απόφαση βγήκε μέσα σε λίγες ώρες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο δικηγόρος της εργοδοσίας δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει μάρτυρα ή να αγορεύσει.

Και μιας μιλάμε για ποινικοποίηση των αγώνων, για ψεύδη της κυβέρνησης, για αντεργατική και αντιλαϊκή κυβέρνηση, είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των αγώνων των εργαζομένων στην COSCO: από τα τέλη Μάη μέχρι σήμερα η εργοδοσία έχει προσφύγει πέντε φορές στα δικαστήρια, τα οποία και στις 5 περιπτώσεις έκριναν τις απεργίες παράνομες, αξιοποιώντας το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που διατηρεί σε πλήρη ισχύ και η σημερινή κυβέρνηση.


Διαβάστε | Οι «επενδύσεις» της COSCO δεν επιτρέπουν την… αύξηση του εργατικού κόστους!!!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις