15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΚΕ: Η πρώτη «μεταμνημονιακή» πρωτοβουλία… το κλείσιμο των ΔΟΥ

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εφοριακών

Πρόσφατα

Μπορεί η Κυβέρνηση και οι Δανειστές να ανακοίνωσαν στις 21 Αυγούστου το ‘’τέλος των μνημονίων’’, αυτό όμως δεν εμπόδισε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και την ΑΑΔΕ να προχωρήσουν 2 ημέρες αργότερα σε ένα νέο κύμα κλεισίματος υπηρεσιών, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις…

Με δελτίου τύπου η ΑΑΔΕ στις 23.8.2018 (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ανακοίνωσε τις πρώτες εφορίες της Αττικής που θα κλείσουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η πρακτική άλλωστε να ανακοινώνονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες κοντά στο δεκαπενταύγουστο, με στόχο την ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων, είναι πλέον γνωστή για την ηγεσία της ΑΑΔΕ.

Όσο για την Πολιτική Ηγεσία… Θυμίζουμε την τοποθέτηση της μερικές εβδομάδες πριν:

‘’Οι όποιες συγχωνεύσεις ΔΟΥ, όταν δρομολογηθούν, θα γίνουν μετά από συνεννόηση της πολιτικής ηγεσίας με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και θα συνυπολογίσουν δεδομένα αλλά και διορθωτικές κινήσεις που αφορούν στο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ προ τετραετίας, που πραγματοποιήθηκαν αυθαίρετα, χωρίς μελέτη και με μοναδικό σκοπό τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.”

Είναι λοιπόν σαφές ότι η συνεννόηση έγινε και οι υπό κατάργηση εφορίες επιλέχθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη και της Πολιτικής Ηγεσίας. Κατά συνέπεια και εκτός των άλλων, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που διακινούσαν το προηγούμενο διάστημα (ως εκπρόσωποι τύπου της Κυβέρνησης) τις θέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας, καλλιεργώντας στους συναδέλφους κλίμα εφησυχασμού αλλά και ψευδαισθήσεις ότι όχι μόνο δεν θα κλείσουν ΔΟY, αλλά θα διορθωθούν και ‘’εγκλήματα’’ που έγιναν την περίοδο των πρώτων μνημονίων απ’ τους ΣαμαροΒενιζέλους. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στον κλάδο μας άλλωστε έχει ιστορία… απλά το χρώμα αλλάζει.

Άλλωστε η διαρκής απαξίωση των ΔΟY και οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, αυτό που προετοιμάζουν είναι το κλείσιμό τους. Τα σχέδια άλλωστε Δανειστών – ΑΑΔΕ – Κυβέρνησης, που είδαν το φως της δημοσιότητας, προβλέπουν με σαφήνεια το δραστικό περιορισμό των υπηρεσιών μας και την κατάργηση του Ελέγχου και του Δικαστικού από όσες τελικά ΔΟY παραμείνουν.

Για αυτά όμως κουβέντα… Τόσο απ’ τα κεντρικά συνδικαλιστικά μας όργανα όσο φυσικά και απ’ τις κυβερνητικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, οι οποίες αρέσκονται στην αναπαραγωγή των δελτίων τύπου της κυβέρνησης και τα πανηγύρια για την… έξοδο απ’ τα μνημόνια.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις