16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ξήλωμα των διοικήσεων στις αστικές συγκοινωνίες θα… απαιτήσει περισσότερο χρόνο

Από τον «ταξικό» αποστάτη

Πρόσφατα

Το ξήλωμα των διοικήσεων των ΔΕΚΟ ξεκινά από τα ΕΛΤΑ, σήμερα, κατόπιν… εντολής του Υπερταμείου ξεπουλήματος (ΕΕΣΥΠ). Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ίσως ο νέος επικεφαλής των ΕΛΤΑ να είναι πρόσωπο γαλλικής καταγωγής.

Όσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και συγκεκριμένα στον ΟΑΣΑ και τις θυγατρικές του ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, όπως μαθαίνει ο ταξικός «αποστάτης», από την ΕΕΣΥΠ λένε πως «το ζήτημα εμφανίζεται πιο σύνθετο και οι αλλαγές διοικήσεων εκεί θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο».

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες διοικήσεις που θα τοποθετηθούν από το Υπερταμείο ξεπουλήματος, το οποίο ουσιαστικά είναι κράτος εν κράτει, θα κληθούν να υλοποιήσουν τα αναθεωρημένα επιχειρηματικά πλάνα «εξυγίανσης» των θυγατρικών της ΕΕΣΥΠ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή -όπως είπε ο Πρωθυπουργός- τα μνημόνια και τα δεινά, η λιτότητα κτλ. τελείωσαν, πως το «χέρι» που βάζει το Υπερταμείο ξεπουλήματος στις ΔΕΚΟ, ισοπεδώνοντας μεταξύ άλλων και τις εργασιακές σχέσεις στους Οργανισμούς που ελέγχει, γίνονται και με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι απόρροια των μνημονίων στη… μεταμνημονιακή εποχή.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις