10.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Επιχειρησιακή σύμβαση στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» του πολυεθνικού ομίλου «Heineken»

Πρόσφατα

Αποτέλεσμα του αγώνα που έδωσε τους προηγούμενους μήνες, αλλά και έμπρακτη επιβεβαίωση της ανάγκης να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη για κλαδικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των όρων δουλειάς για τους εργαζόμενους, αποτελεί για το Σωματείο Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» (μέλος του πολυεθνικού ομίλου «Heineken») η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε τις προηγούμενες μέρες.

«Μασίφ» οι εργοδότες του κλάδου ενάντια στο αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς

Όπως σημειώνει, σε συνέντευξή του στο «Ριζοσπάστη», μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος του Σωματείου, οι εργαζόμενοι θεωρούν σημαντικό ότι υπέγραψαν μια Σύμβαση «με την οποία περιφρουρήσαμε κατακτήσεις των προηγούμενων ετών. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι η εργοδοσία, πλήρως εναρμονισμένη με τη γραμμή του ΣΕΒ, στάθηκε αδιάλλακτη στο αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς. Και είναι βέβαιο ότι η στάση της αυτή έχει να κάνει και με τη διαπραγμάτευση για την κλαδική, όπου όλοι οι εργοδότες του κλάδου στέκονται “μασίφ” ενάντια στο αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς. Σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελε μια πολυεθνική αυτού του μεγέθους να δώσει το μήνυμα ότι “διαφοροποιείται” από το εργοδοτικό μέτωπο στον κλάδο. Είναι κι αυτό μια απόδειξη ότι χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την κλαδική ΣΣΕ, με την ενεργή συμμετοχή ακόμα περισσότερων εργαζομένων και σωματείων».

Σε κάθε περίπτωση, οι μισθοί διατηρούνται στα επίπεδα που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες επιχειρησιακές, στις οποίες οι εργαζόμενοι είχαν αποσπάσει αυξήσεις, με τελευταία τη Σύμβαση του 2016, όπου είχαν κερδίσει αύξηση 2,6%. Στα θετικά της νέας Σύμβασης, σύμφωνα με το Β. Παπαγεωργίου, είναι επίσης ότι το επίδομα «ανελλιπούς παρουσίας», που προβλεπόταν, ενσωματώνεται στο μισθό των εργαζομένων, το ποσό των 46 ευρώ μηνιαίως που χορηγούνταν ως φύλακτρα τέκνων στις εργαζόμενες επεκτείνεται και στους άνδρες εργαζομένους, ενώ από εδώ και στο εξής θα χορηγείται στους εργαζόμενους ένας επιπλέον μισθός με την τέλεση γάμου.

Κανένας μόνος του στην ολομέτωπη επίθεση εργοδοτών και κυβερνήσεων

Επιπλέον, μέσα από την προσπάθεια για την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης, αποτυπώθηκε ακόμα πιο ξεκάθαρα η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για κλαδικές ΣΣΕ, να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» και σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. «Δεν έχουμε αυταπάτες. Κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ολομέτωπη επίθεση εργοδοτών και κυβερνήσεων. Η απάντηση του ΣΕΒ στην πρόταση της Ομοσπονδίας για ΣΣΕ στις 19 Ιούνη, ήταν η υπογραφή κλαδικής με μισθούς 586 και 511 ευρώ, όσο είναι ο κατάπτυστος κατώτερος μισθός που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση. Δηλαδή μιλάμε ξεκάθαρα για επιδίωξη γενίκευσης της άθλιας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στις επιχειρήσεις, με την αξιοποίηση όλου του αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου. Αυτό οραματίζονται για τον κλάδο μας. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» ακούνε τα μεγαλοστελέχη της εταιρείας να λένε με πόνο ότι πληρώνουν “δυο φορές και περισσότερο τον μέσο όρο του κλάδου” με την επιχειρησιακή που υπογράφουμε», σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία».

Μεταφορά προσωπικών δεδομένων και… GPS έλεγχος!

Καταλήγοντας, αναφέρεται στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, υπογραμμίζοντας πως οι εργαζόμενοι στον όμιλο της «Heineken» βρίσκονται αντιμέτωποι με αρνητικές εξελίξεις, με βάση τα σχέδια της εταιρείας για την υλοποίηση δύο προγραμμάτων. Το ένα αφορά τον τρόπο αποθήκευσης και διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, «με τη μεταφορά όλων των προσωπικών τους δεδομένων σε ένα παγκόσμιο σύστημα, το οποίο θα επεξεργάζεται διάφορα στοιχεία που τους αφορούν, από δεξιότητες, αξιολογήσεις μέχρι την ηλικία και την οικογενειακή τους κατάσταση, και θα τους περνάει “από κόσκινο” προκειμένου να κρίνονται αν είναι ή όχι “κατάλληλοι” για τη δουλειά». Το άλλο αφορά στην εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος, ενός τύπου εξελιγμένου GPS, στα εταιρικά αυτοκίνητα, με πρόσχημα την ασφάλεια «αλλά πραγματικό σκοπό, όπως θεωρούμε, την παρακολούθηση των εργαζομένων που τα χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους με σκοπό την περαιτέρω εντατικοποίηση της δουλειάς».

Υπενθυμίζεται πως το 2016 το Σωματείο είχε μπλοκάρει αντίστοιχα σχέδια της εταιρείας που προέβλεπε τη λειτουργία GPS στις συσκευές που χρησιμοποιούν οι πωλητές κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Είχε καταγγείλει την εταιρεία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, κάνοντας σαφές με σειρά παρεμβάσεων πως δεν θα ανεχθεί καμία συσκευή παρακολούθησης που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα και τις ατομικές ελευθερίες των εργαζομένων. «Με ανάλογες πρωτοβουλίες και αυτήν τη φορά δεν θα επιτρέψουμε καμία λειτουργία συσκευής με τους παραπάνω περιγραφόμενους σκοπούς», τονίζει ο Β. Παπαγεωργίου.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις