Κωνσταντοπουλείο Ευγήρειο Πατρών: Καμία υπογραφή για αλλαγή σύμβασης και μείωση μισθών

Την εκβιαστική τακτική της διοίκησης του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο των Ιδρυμάτων Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ νομού Αχαΐας. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι του Κωνσταντοπουλείου δέχονταν συνεχείς πιέσεις από την εργοδοσία και την πλειοψηφία του επιχειρησιακού τους σωματείου για μειώσεις μισθών που επικαλούνται την άσχημη οικονομική κατάσταση του ιδρύματος.

Μετά από την παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και του δημάρχου Πατρέων, στη διοίκηση του Κωνσταντοπουλείου, συμφωνήθηκε να υπάρξει το επόμενο διάστημα τριμερής συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, προκειμένου να απαιτηθεί η πλήρης χρηματοδότηση όλων των ιδρυμάτων πρόνοιας της περιοχής και να εξασφαλιστούν έτσι οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτά.

Ωστόσο, η διοίκηση του Κωνσταντοπουλείου δεν περίμενε καν την έκβαση αυτής της συνάντησης, και την περασμένη Τετάρτη (8/8) αποφάσισε να καλέσει έναν έναν τους εργαζόμενους και να προσπαθήσει να τους επιβάλει εκβιαστικά να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση του μισθού τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει τη συγκεκριμένη ενέργεια της διοίκησης και καλεί τους εργαζόμενους του Κωνσταντοπουλείου Ευγηρείου Πατρών:

  • Να μην υπογράψουν αλλαγή σύμβασης και μειώσεις μισθών!
  • Να μη λυγίσουν στο φόβο και στον εκβιασμό της απόλυσης!