16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απόδοση ευθυνών και στα Mέσα Eνημέρωσης, κ. Πολάκη;

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Πρόσφατα

Με απόδοση ευθυνών, σε όλους όσοι δημοσίευσαν ανακοίνωση σχετικά με το ΕΚΑΒ Κέρκυρας «απειλεί» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες. Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο… ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και «προτρέπει” στην εμπλοκή ασθενοφόρων και οδηγών ιδιωτικών κλινικών για διακομιδές σε επείγουσες μόνο περιπτώσεις και όταν το ΕΚΑΒ αδυνατεί να καλύψει τα περιστατικά αυτά, ισχύουν τα ακόλουθα για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Στο δελτίο Τύπου, αφού αναγνωρίζει την ύπαρξη των εγγράφων, λέγοντας ότι «η ανακοίνωση που βρέθηκε αναρτημένη στα Ιωάννινα δεν φέρει καμία υπογραφή, έχει ήδη αποκαθηλωθεί από το Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΕΚΑΒ», διευκρινίζει πως… «η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν εδώ και χρόνια αναρτημένη στον Επιχειρησιακό Τομέα του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και μεταφέρθηκε μαζί με όλα τα υπόλοιπα έγγραφα του Τομέα κατά τη μεταφορά του Επιχειρησιακού Κέντρου στα Ιωάννινα» και καταλήγει σημειώνοντας ότι «έχει διαταχθεί έρευνα για την απόδοση ευθυνών σε όσους την έγραψαν, ανάρτησαν, αλλά και δημοσίευσαν«.

Ο Π. Πολάκης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε, δεν αρκείται στη διερεύνιση του θέματος και στην απόδοση ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες -εφόσον υπάρχουν-, αλλά φαίνεται ότι θέλει να «ελέγξει» και τα Μέσα Ενημέρωσης που δημοσιοποίησαν το ζήτημα.

Χαριτολογώντας, θα ρωτούσαμε αν σκέφτεται να τους καλέσει σε απολογία ή σκοπεύει να ακολουθήσει την προσφιλή τακτική του «στολίζοντάς» τους με καμία κρητική μαντινάδα.

Ελπίζουμε η αναφορά του για απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι δημοσίευσαν το θέμα να έγινε από κεκτημένη ταχύτητα και ο αναπληρωτής υπουργός να μην εννοεί την «απειλή» γιατί σε αυτή την περίπτωση οδηγούμαστε σε επικίνδυνους ατραπούς.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις