19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Εμπροσθοφυλακή» της εργοδοσίας η ΣΥΝΑΝ Αλίμου | Ισοπεδώνει Σύλλογο, ΕΣΣΕ και εργασιακά δικαιώματα

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

Πρόσφατα

Ύστερα από αίτημα εργαζόμενων στο ΝΠΔΔ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στη Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Χατζηδάκη Άννα, για συνάντηση με τα 7 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου την προηγούμενη εβδομάδα, όπως μας πληροφόρησαν οι εργαζόμενοι, για σοβαρά εργασιακά θέματα όπως το ειδικό ωράριο που προκύπτει από τη ΣΣΕ για τους ΥΕ Εργάτες καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων, που στον Δήμο Αλίμου με πλάτες της ΣΥΝΑΝ Αλίμου δεν εφαρμόζεται, καθώς και για το θέμα που εκκρεμεί για τα ΜΑΠ και τα γάλατα για την προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων και άλλα ουσιαστικά θέματα, πληροφορηθήκαμε ό,τι η απάντηση ήταν πως το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου δεν δύναται να πραγματοποιήσει τη συνάντηση.

Την απάντηση αυτή έδωσε προφορικά στους εργαζόμενους του ΝΠΔΔ η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου Χατζηδάκη Άννα, χωρίς να ενημερώσει όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Αποφάσισε η ίδια συνάδελφος Χατζηδάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργακόπουλος Δημήτρης πώς αρκούν για να εκπροσωπήσουν το Δ.Σ. χωρίς όμως καμία εξουσιοδότηση από αυτό.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι «συνδικαλιστές» συμπεριφέρονται με αυτή την απαξίωση προς τον θεσμό που λέγεται Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και στο έργο του.

Πηγαίνοντας μόνοι τους στους εργαζόμενους εμφανίστηκαν, όπως συνηθίζουν, ως ακόλουθοι της Διοίκησης που τελικά φαίνεται να εκπροσωπούν και ως θεματοφύλακες του γράμματος του νόμου.

Κρατώντας ένα χαρτί αμφιβόλου προελεύσεως τριγύριζαν στους χώρους εργασίας για να δηλώσουν στους εργαζόμενους ότι δεν δικαιούνται ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε το γάλα το οποίο προβλέπεται για την προστασία της υγείας των εργαζομένων από μικρόβια, ιώσεις κλπ, αλλά ούτε και το μειωμένο ωράριο που προβλέπεται από τη ΕΣΣΕ που υπέγραψε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με το Υπουργείο Εσωτερικών. Και αντί σαν Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου να υπερασπιστούμε βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα με αποφάσεις του Δ.Σ. και συλλογικές διεκδικήσεις, οι εκπρόσωποι της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» στον Άλιμο παίζουν το «χαμένοι στη μετάφραση», σε τοπική διάλεκτο.

Η ανακοίνωση με αρ. Πρωτ.756-7/6/2018 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ και διανεμήθηκε στoυς Συλλόγους όπως λογικά και στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλίμου. Κάποιοι όμως που θέλουν να αυτοαποκαλούνται συνδικαλιστές βάζουν πλάτη και συνεχίζουν να στερούν τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο ΝΠΔΔ των παιδικών σταθμών του Δήμου Αλίμου, σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, επικαλούμενοι το έγγραφο της κυρίας Διαμαντοπούλου, το οποίο η ίδια η Ομοσπονδία καταγγέλλει διότι αυθαίρετα συμπεραίνει ό,τι μπορεί να συμψηφίζεται το γάλα που προορίζεται για την προστασία της υγείας των εργαζόμενων με τη σίτιση στον παιδικό σταθμό από το ίδιο φαγητό που προορίζεται για τα παιδιά και το προσωπικό. Με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων που χρόνια τώρα δεν τους χορηγούν την ανάλογη ποσότητα γάλακτος και τα ΜΑΠ που δικαιούνται σύμφωνα με τον νόμο.

Άλλωστε το θέμα του συμψηφισμού της σίτισης με το παρεχόμενο γάλα που ορίζεται στην ΚΥΑ 53361/2-10-2006 το έχει ξεκαθαρίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο από τις 3-6-2008 με την 0112 πράξη του VII τμήματος που αποφάνθηκε ότι η παροχή του 1 λίτρου φρέσκου γάλακτος που προβλέπεται στην ΚΥΑ 53361/2-10-2006 είναι αυτοτελής και δεν συναρτάται με την παροχή άλλων ειδών διατροφής που ενδεχομένων χορηγούνται στους ίδιους υπάλληλους…

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν. Θα συνεχίσουμε μαζί να αγωνιζόμαστε και για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζόμενων, μέχρι να δικαιωθούμε.

Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ έχει καταθέσει έγγραφα στο ΝΠΔΔ καθώς και τους νόμους και την απόφαση του ΣτΕ για το Ίλιον και προς τον Τεχνικό Ασφαλείας ο οποίος έχει εισηγηθεί ΜΑΠ και γάλα για τους εργαζόμενους προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία τους. Οι εργαζόμενοι είναι στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των αναγκών 600 περίπου παιδιών και αυτό το έργο το επιτελούν με αποδοχή και αναγνώριση από όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Αυτό πρέπει να είναι από όλους σεβαστό και η υγεία και η ασφάλειά τους πρώτο μέλημα αφού έτσι εξασφαλίζεται και η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία της υπηρεσίας. Ας αφήσουν κάποιοι τα παιχνιδάκια και το κρυφτούλι και να γίνει ΤΩΡΑ συνάντηση ΟΛΩΝ των μελών του Δ.Σ. με τους εργαζόμενους για σημαντικά και άλυτα εργασιακά θέματα.

Δεν είναι δυνατόν για το ειδικό ωράριο των ΥΕ Εργατών καθαριότητας εσωτερικών χώρων οι ίδιοι “συνδικαλιστές” να επικαλούνται ανύπαρκτη διευκρινιστική εγκύκλιο που ΘΑ εκδοθεί. Εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζόμενων. Ο Σύλλογος εργαζομένων υπάρχει για να διεκδικεί και όχι για να συναινεί και να μεταφράζει εγκύκλιους κατά το δοκούν…

Αυτή η στάση τους δεν μας εκπλήσσει και δεν ξεχνάμε τη στάση τους στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων όπως και ότι η ίδια συνάδελφος Χατζηδάκη Άννα ήταν που ως εκπρόσωπος εργαζομένων ψήφισε απολύσεις συναδέλφων ΕΣΠΑ πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να διευκολύνει τη Διοίκηση να κάνει προσλήψεις αναξιοκρατικές μέσω ιδιώτη και με αποτέλεσμα για μεγάλα διαστήματα να υπάρχουν φοβερές ελλείψεις προσωπικού εις βάρος της ασφάλειας και της φροντίδας των παιδιών αλλά και εις βάρος των συναδέλφων.

Παρόλα αυτά οι Παιδικοί σταθμοί Αλίμου λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες και παρόλες τις ελλείψεις, χάρη στους εργαζόμενους που σηκώνοντας όλο το βάρος χαίρουν της εκτίμησης όλης της Τοπικής Κοινωνίας και όχι μόνο και η Διοίκηση μπορεί και καμαρώνει δημοσίως την ποιότητα παροχής υπηρεσιών αναγνωρίζοντας και η ίδια το έργο τους αλλά και τους κόπους τους. Όμως υπολογίζω τον εργαζόμενο και τον κόπο του σημαίνει πράξεις και αυτό περιμένουμε και διεκδικούμε με αγώνα και θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Η ΣΥΝΑΝ Αλίμου φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πώς θεωρεί ότι οι συνάδελφοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ότι δεν θυμούνται πώς ανάμεσα σε πολλά άλλα πριν από λίγο καιρό έταζαν και αυτά τα οποία δεν διεκδικούν και δεν στηρίζουν τους αγώνες των εργαζόμενων. Δεν πέρασε καιρός από τότε που ο Γεωργακόπουλος Δημήτρης έταζε το «σβήσιμο» των Πειθαρχικών με τρόπους μαγικούς…κι ονειρεμένους. Δυστυχώς, ή τα ξόρκια και οι συνταγές βγήκαν λάθος ή απλά πρόκειται για συνταγές ψηφοθηρίας και κοροϊδίας αφού τα πειθαρχικά αφού ανέλαβαν το προεδρείο του Συλλόγου πήραν τη μορφή βροχής και εντελώς τυχαία στόχο έχουν κυρίως συναδέλφους που στηρίζουν την παράταξή μας ή είναι μέλη μας. Η παρουσία του Συλλόγου Εργαζομένων είναι ανύπαρκτη και μάλιστα η στάση του προέδρου Γεωργακόπουλου Δημήτρη είναι και συναινετική όταν πρόκειται για άτομο που δεν ανήκει στην παράταξή του.

Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ δηλώνει δίπλα σε όλους τους συναδέλφους. Κανένας μόνος του απέναντι στις αυταρχικές και αυθαίρετες πρακτικές της Δημοτικής Αρχής του κ. Κονδύλη που με την ανοχή του σημερινού προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων και της ΣΥΝΑΝ Αλίμου, στοχοποιεί εργαζόμενους συναδέλφους μόνο και μόνο επειδή υπερασπίζονται το δίκαιο και το νόμιμο στην εργασία τους.

Απαιτούμε άμεσα σύγκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου παρουσία των εργαζομένων όπως το ζήτησαν. Ζητάμε να υλοποιηθεί άμεσα η απόφαση του Δ.Σ. να συναντηθεί το Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ κο Μαριόλη Ιωάννη για την άμεση συζήτηση και επίλυση των εργασιακών θεμάτων που εκκρεμούν αλλά και ενημέρωσή του για αυτά. Θέματα όπως ενδεικτικά το καθεστώς των εκδηλώσεων και ο άνισος τρόπος κατανομής των υπερωριών κατά… βούληση ανάμεσα στους συναδέλφους καθώς και η άνιση κατανομή αδειών στους…ημέτερους με πλάτη της ΣΥΝΑΝ Αλίμου. Οι υπερωρίες και τα ρεπό δεν είναι κτήμα κανενός και ιδίως δεν είναι προϊόν ψηφοθηρικής εκμετάλλευσης για αυτό πρέπει να είναι δίκαια κατανεμημένα ανάμεσα στους συναδέλφους για την εργασία τους και για τον μόχθο τους.

Φαίνεται πώς η ΣΥΝΑΝ Αλίμου δεν έχει ούτε τη θέληση ούτε το θάρρος και την ικανότητα να θέσει θέματα που μπορεί να κλονίσουν την «σχέση» τους με τη Διοίκηση αφού πρόκειται για δικαιώματα εργαζόμενων που απορρέουν από τον νόμο.

Το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ όμως είναι εδώ, με την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και παλεύει και θα αγωνίζεται πάντα κοντά στους συναδέλφους με καθαρές αξίες και ιδανικά για καλύτερες υπηρεσίες προς τον Δημότη, δωρεάν και με δημόσιο χαρακτήρα. Σταθεροί σε όλα αυτά αλλά και στον αγώνα για διαφάνεια, αξιοκρατία και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου δεν είναι «μαγαζάκι» είναι θεσμός και δεν εξυπηρετεί μικροπαραταξιακά συμφέροντα και ιδιωτικές βλέψεις. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα ενημερώνουμε πάντα τους συναδέλφους και θα στηρίζουμε τους αγώνες τους.


16 Ιουλίου 2018
ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις