48ωρη απεργία των εργαζομένων της Fiat εξαιτίας του Κριστιάνο Ρονάλντο

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι υπάλληλοι της Fiat, από την προσεχή Κυριακή έως την Τρίτη, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους. Ως γνωστόν η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία και η μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα ανήκουν στην οικογένεια Ανιέλι και οι εργαζόμενοι τώρα εκδηλώνουν με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους. Όπως μετέδωσε το Football Italia, το γεγονός ότι η εταιρεία Exor, μητρική της Fiat και της Ferrari, θα πληρώσει ένα σημαντικό ποσό για τη μεταγραφή του σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο προκάλεσε την οργή των εργαζομένων.

«Μας έχουν πει πως οι καιροί είναι δύσκολοι κι ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν συνεχώς το ζωνάρι, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε έναν μόνο άνθρωπο» αναφέρεται στην οργισμένη ανακοίνωση των εργαζομένων του Συνδικάτου Βάσης στο εργοστάσιο FCA στην περιοχή Μέλφι. «Είναι απαράδεκτο ενώ οι εργαζόμενοι των FCA και CNHI συνεχίζουν να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες η εταιρεία πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός παίκτη» σημειώνει το Συνδικάτο, και συμπληρώνει:

«Είναι αυτό δίκαιο; Είναι φυσιολογικό για ένα μόνο άτομο να κερδίζει εκατομμύρια τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μέχρι τα μέσα του μήνα; Είμαστε όλοι εργαζόμενοι του ίδιου αφεντικού, αλλά αυτή η διαφορά μεταχείρισης δεν μπορεί να δεν πρέπει να είναι ανεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν δημιουργήσει περιουσίες για την εταιρεία εδώ και τουλάχιστον τρεις γενιές και ως αντάλλαγμα έχουν λάβει μια μίζερη ζωή. Η εταιρεία θα πρέπει να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που εξασφαλίζουν το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων κι όχι να πλουτίζει μόνο έναν. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος, μια εταιρεία που βάζει πρώτα τα συμφέροντα των εργαζομένων της. Εάν δεν το κάνει αυτό, δεν το κάνει επειδή προτιμά τον χώρο του ποδοσφαίρου και της διασκέδασης».

Σημειώνεται ότι η Γιουβέντους συμφώνησε να αγοράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ο Πορτογάλος σταρ θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο ύψους περίπου 30 εκατ. τον χρόνον δηλαδή… 565.000 ευρώ τη βδομάδα.