Ο υφυπουργός Πολιτισμού θέλει να καταργήσει το 5νθήμερο εργασίας

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Στρατής, φαίνεται πως «ανακάλυψε» τον τρόπο για την κάλυψη των κενών στη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και «διευθέτηση» των ημερών εργασίας του φυλακτικού προσωπικού: πρότεινε την 6ήμερη εργασία το καλοκαίρι και την 4ήμερη τον χειμώνα. Την καταγγελία έκανε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας:

«Προτείνει, δηλαδή, ο Υφυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την κατάργηση του πενθήμερου εργασίας. Αγνοώντας τους αγώνες που έδωσαν χρόνια οι εργαζόμενοι για αυτό. Αγνοώντας, επίσης, τις αρχές και τα πιστεύω της Αριστεράς που δηλώνει ότι εκπροσωπεί.

»Ως ΑΔΕΔΥ ζητάμε από το κυβερνών κόμμα να πάρει θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Γιατί προκαλεί εντύπωση ένα κυβερνητικό στέλεχος να εκφράζει τόσο σοβαρές και επικίνδυνες “σκέψεις” του τόσο σε επίσημες συναντήσεις με συνδικαλιστικούς φορείς όσο και σε συνεντεύξεις τύπου χωρίς να είναι ενήμερη η ηγεσία της Κυβέρνησης. Χωρίς περιστροφές, λοιπόν, η Κυβέρνηση οφείλει ή να τον νουθετήσει ή να τον παραιτήσει».