«Η τρομοκρατία δε μας σταματά, λευτεριά και άσυλο στον Τουργκούτ Καγιά»

Από τον ταξικό αποστάτη

Πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το πρωί για την άμεση απελευθέρωση και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στον τούρκο αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά. Παρά το ότι είχαν στείλει αιτήματα εδώ και ημέρες φορείς αλλά και η ΑΔΕΔΥ για συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή αυτός… εξαφανίστηκε, ήταν «απών», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πόσο σέβεται την υγεία ενός ανθρώπου και κυρίως τη ζωή του, με το δεδομένο πως σήμερα ο τούρκος αγωνιστής διανύει την 43 ημέρα απεργία πείνας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.

Δείγμα, πάντως, του πόσο η σημερινή κυβέρνηση είναι νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή και εχθρός του λαού και των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι και τα τρία παρακάτω γεγονότα:

– Χθες, η σύζυγος του Τουρκούτ Καγιά πήγε να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, αλλά αντιμετώπισε την αισχρή και ντροπιαστική αντιμετώπιση του κράτους. Επειδή είχε χαλάσει το μηχάνημα, από όπου θα περνούσε για λόγους ασφαλείας, της ζήτησαν να την πάνε σε διπλανό δωμάτιο, και αφού γδυθεί (εντελώς) να την ψάξουν. Η γυναίκα αρνήθηκε και έτσι δε συνάντησε το σύζυγό της. Ντροπή!

– Σήμερα, κατά τη διάρκεια της ειρηνικής πορείας από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς την Υπηρεσία Ασύλου, η κρατική τρομοκρατία έκανε εμφανή την παρουσία της: στήθηκε αστυνομικό μπλόκο στη μέση της Κατεχάκη, προκειμένου να εμποδιστεί η συνέχεια της πορείας. Δεύτερη ντροπή!

– Νωρίτερα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού δηλώθηκε η… απουσία Κοντονή, εκ μέρους του υπουργείου προτάθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπία των διαδηλωτών, μια διευθύντρια. Το πού όμως είναι το ζήτημα. Στον προαύλιο χώρο, όχι εντός του κτηρίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σαν να πήγαινε μια παρέα για καφέ. Ζητήθηκε, όμως, από τους διαδηλωτές να γίνει η συνάντηση εντός του κτηρίου, αλλά η διευθύντρια αρνήθηκε, επικαλούμενη… φόβο! Τρίτη ντροπή!

Από τα κεντρικά συνθήματα της σημερινής πορείας: Η τρομοκρατία δε μας σταματά, λευτεριά και άσυλο στον Τουργκούτ Καγιά. Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών.