Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ για εγκατάλειψη του πληρώματος του Ε/Γ-Τ/Ρ «WISH»

Το λιμάνι της Θάσου

Τις αρμόδιες αρχές του ΥΕΝ καταγγέλλει η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ για το σοβαρό περιστατικό του επιβατικού – τουριστικού πλοίου «WISH», το οποίο είναι στη Θάσο και οι ναυτολογημένοι σε αυτό ναυτικοί εκφράζουν την εντονότατη ανησυχία τους επειδή ο πλοιοκτήτης δηλώνει αδυναμία να τους καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, ενώ η τοπική λιμενική Αρχή δεν έχει πράξει το παραμικρό έως και σήμερα προκειμένου να πληρωθούν οι ναυτικοί.

Οι τελευταίοι έχουν δηλώσει στο σύνολό τους παραίτηση και έχουν ζητήσει τη νόμιμη αντικατάστασή τους, αφού πρώτα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Το πλοίο, εξαιτίας της άρνησης του πλοιοκτήτη, κινδυνεύει να μείνει και από καύσιμα, με αποτέλεσμα την δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης για τους ναυτεργάτες οι οποίοι μένουν μέσα στο πλοίο.

Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, στην ανακοίνωσή της, τονίζει την ανάγκη να ενεργοποιηθούν άμεσα οι υπηρεσίες του ΥΕΝ αλλά και οι τοπικές Λιμενικές αρχές Θάσου, ώστε να εξασφαλιστούν τα νόμιμα δικαιώματα των ναυτεργατών: δηλαδή η καταβολή των μισθών και η αντικατάστασή τους.