15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάποιοι πήραν τη ζωή τους (άνω κάτω τελεία) λάθος!

Ανακοίνωση Προοδευτικής Κίνησης Ιατρικών Επισκεπτών & Φαρμακοϋπαλλήλων

Πρόσφατα

Την ώρα που ο κλάδος μας δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα – απόρροια των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, κάποιοι αγρόν αγοράζουν, ή καλύτερα…. καρέκλες προσπαθούν να εξαγοράσουν αλλά και ψήφους ενόψει των εκλογών στα δύο  ασφαλιστικά μας ταμεία, το ΤΕΑΥΦΕ και το ΤΑΥΦΕ.

«Αφωνία» ή «άσφαιρα» για:

  • το πετσόκομμα των συντάξεων, που έχουν οδηγήσει το σύνολο των συνταξιούχων σε εξαθλίωση αλλά και σε αδυναμία να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, όπως είναι τα φάρμακα,
  • τη ΣΣΕ που με ευθύνη της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας είναι «στην κατάψυξη» εδώ και 4 χρόνια,
  • τις απολύσεις στο χώρο της ιατρικής ενημέρωσης, οι οποίες ξεπερνούν το 50% και τη μερική αντικατάσταση των απολυμένων συναδέλφων με «φθηνούς» εργαζομένους, ένα γεγονός που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο συχνό,
  • το ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω πτώχευση  μέσω της φορολόγησης   των εταιρικών αυτοκινήτων μας,
  • τον εργασιακό μεσαίωνα και την εργοδοτική τρομοκρατία,
  • τις απλήρωτες υπερωρίες, ένα καθημερινό γεγονός στους συναδέλφους της ιατρικής ενημέρωσης αλλά και στους συναδέλφους στις φαρμακαποθήκες, στους οποίους επιβάλλεται και εντατικοποίηση της εργασίας, η οποία δημιουργεί προϋποθέσεις σοβαρών εργατικών ατυχημάτων αλλά και γενικότερα επιβάρυνση της υγείας τους.

Για όλα αυτά, λοιπόν, ούτε λόγος, παρά μόνον λογίδρια… Μάλιστα, ίσως και λόγω καλοκαιριού, έχουν βάλει λάσπη στον ανεμιστήρα και εξαπολύουν κατηγορίες εναντίον της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ για την αγωνιστική της παρουσία, προσπαθώντας να καλύψουν την ανεπάρκειά τους  αλλά και τη «βροντερή απουσία» τους από τους εργατικούς αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την αποκατάσταση όλων των κεκτημένων που χάθηκαν και με δική τους ευθύνη, λόγω της «αφωνίας» τους.

Ωστόσο, η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει, καθώς είναι μακριά από τον παραγοντισμό, τα «κέντρα εξουσίας», το «λεκτικό» μπρα-ντε-φερ και τη μάχη εντυπώσεων  προς άγραν ψήφων. Δηλώνει ξεκάθαρα πως παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των  συμφερόντων των εργαζομένων, για την υπεράσπιση και τα δικαιώματα  του κλάδου, που αφορούν:

  • Στην άμεση υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, που εδώ και 4 χρόνια… αναμένεται να υπογραφεί.
  • Στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα. Λέμε ΟΧΙ στις απολύσεις, στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και στη «φθηνή» εργασία, αλλά και στις εκβιαστικές «οικειοθελείς αποχωρήσεις».
  • Στην κατάργηση του νόμου, μέσω του οποίου φορολογούμαστε για αυτοκίνητα που δε μας ανήκουν
  • Στη ρύθμιση – αναβάθμιση του επαγγέλματος του ιατρικού επισκέπτη, την ένταξη στα επαγγέλματα υγείας και τη δημιουργία Μητρώου Ιατρικών Επισκεπτών.
  • Στην ενοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων, του ΤΕΑΥΦΕ και του ΤΑΥΦΕ. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο ταμεία, μόνο και μόνο για να γίνει το ένα το «μαγαζάκι» κάποιων που εξυπηρετούν τις προσωπικές φιλοδοξίες και πελατειακές σχέσεις, και μόνον. Πέραν αυτού, σεβόμενοι την απόφαση των συναδέλφων, πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει ειδική πρόνοια για τους συναδέλφους που χρόνια προσέφεραν στα Ταμεία εισφορές, αλλά τώρα είναι άνεργοι.
  • Στην ενοποίηση των Ομοσπονδιών στο φάρμακο, μακριά από σεχταρισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες. Ο κατακερματισμός των δυνάμεων δεν ωφελεί κανέναν και πολύ περισσότερο τους συναδέλφους που μας εξέλεξαν για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι… Είναι περισσότερο από ποτέ ξεκάθαρο πως με την αρωγή του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, εμείς οι εργαζόμενοι πληρώνουμε τα σπασμένα της κρίσης, την ίδια περίοδο που αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρήσεις και διευρύνονται οι ταξικές και κοινωνικές αντιθέσεις στον κλάδο μας και στο σύνολο της κοινωνίας.

Για αυτό, κι εμείς ως ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ δηλώνουμε για μια ακόμη φορά πως συμπλέουμε με όλους όσοι υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία και στις αξιοπρεπείς συντάξεις, συμπλέουμε με τα κοινωνικά κινήματα όπως είναι αυτό κατά των πλειστηριασμών και κατά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Καλούμε, δε, τους εργαζομένους στο φάρμακο να συντονιστούν και να οργανωθούν, μέσα από κοινές δράσεις, και με τους άλλους εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με τα άλλα πληττόμενα -από τις μνημονιακές πολιτικές- κοινωνικά στρώματα, να αντισταθούν και να παλέψουν για τα πραγματικά μας προβλήματα, που αφορούν στην πλήρη αποκατάσταση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, κόντρα σε κάθε «κύμβαλον αλαλάζον» της εργοδοτικής και συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας. Οι ευθύνες τους για την κατάσταση στον κλάδο μας και στα Ταμεία τους είναι πολλές και δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, ή με όση λάσπη κι αν εκτοξεύσουν από τον ανεμιστήρα τους.


ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΧΡΥΣΕΣ» ΚΑΡΕΚΛΕΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις