Παρεμπόδιση συνδικαλιστικής λειτουργίας από το συντονιστή της ΑΔΘΣτΕ

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ)

Καταγγέλλουμε τον Συντονιστή Θεσσαλίας-Στερεάς κ. Ν. Ντίτορα που με ένα πρωτοφανές και απαράδεκτο έγγραφο του στις 2-7-2018, επικαλούμενος υπερβολικό φόρτο και υποστελέχωση της οικονομικής υπηρεσίας στην ΑΔΘΣτΕ, ενημερώνει μεταξύ άλλων και τον πρωτοβάθμιο Σύλλογο-μέλος μας ότι δεν δύναται πλέον να συνεχίσει την παρακράτηση των συνδικαλιστικών εισφορών του!

Η άρνηση αυτή του Συντονιστή, που διετέλεσε και εκλεγμένος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας μας στο παρελθόν, καταδεικνύει μια συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική στάση και μια προσπάθεια παρέμβασης στην συνδικαλιστική λειτουργία και δράση του πρωτοβάθμιου συλλόγου που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Οι συνάδελφοι θα πρέπει συσπειρωμένοι στο σωματείο τους να μην φοβηθούν την νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης που επιχειρείται και να αντιδράσουν άμεσα.

Δεν μας εκπλήσσει που επικαλείται υπηρεσιακούς λόγους και αυθαίρετες προσχηματικές ερμηνείες για να μην εφαρμόσει μια νομοθετημένη και πάγια διαδικασία, μας εκπλήσσει όμως το γεγονός ότι την αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή και την καταστρατήγηση δικαιωμάτων, την οποία έχουμε καταγγείλει πολλές φορές, την αποδέχεται σιωπηρά η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, επιβεβαιώνοντας έτσι τη βούληση της, για σταδιακή περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Καλούμε τον Συντονιστή να ανακαλέσει άμεσα το έγγραφο του και σε περίπτωση που δεν το κάνει, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να μην επιτρέψουν την συνέχιση της ασυδοσίας και της παράνομης επέμβασης στην λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες ενέργειες μας.