Ο «αυριανισμός» χτυπά ξανά την πόρτα μας

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Tα νέα μνημονιακά μέτρα και η συνέχιση της αντεργατικής πολιτικής από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται ότι έχουν φέρει σκοτοδίνη σε συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία και γι΄ αυτό καταφεύγουν απέναντι στους συνδικαλιστικούς τους αντιπάλους σε πρακτικές γνωστές από το παρελθόν που χαρακτηρίστηκαν ως «αυριανισμός».

Τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το έργο, κακόγουστη αφίσα που κολλήθηκε στο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου επιχειρούν να σπιλώσουν με αυριανικού τύπου αναφορές αγωνιστές που δεν είναι υπάκουοι στα κυβερνητικά κελεύσματα. Αυτές οι πρακτικές μπορεί να μην έχουν γενικευτεί, όμως, το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά νοσοκομεία τέτοια φαινόμενα πυκνώνουν και δεν μπορεί να μένουν στο απυρόβλητο.

Το ερώτημα είναι αν αυτά τα φαινόμενα τελούν υπό την ανοχή ή και παρότρυνση της ηγεσίας του ΑΡΜΑτος ή πρόκειται για προσωπικές στάσεις και συμπεριφορές.

Σε κάθε περίπτωση η συνδικαλιστική αντιπαράθεση δεν μπορεί να οδηγείται σε τέτοιες πρακτικές που ανοίγουν το δρόμο σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια για το εργατικό κίνημα.