15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ανακύκλωση» ανεργίας κι από τη συνάντηση Αχτσιόγλου – απολυμένων φυλάκων υπ. Εργασίας

Πρόσφατα

Συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, παρουσία του γενικού γραμματέα Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, είχαν οι απολυμένοι φύλακες του υπουργείου. Από τη συνάντηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είπε πως θα τρέξουν στο επόμενο 15νθήμερο Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για 5 ΔΕ Φύλακες και 13 ΥΕ Φύλακες (σ.σ.: με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας μέχρι 18 μηνών).

Το αποτέλεσμα και της συγκεκριμένης Προκήρυξης αναμένεται να κινηθεί στα ανάλογα αποτελέσματα των ΟΤΑ (χιλιάδες απολύσεις) και οσονούπω και της σχετικής Προκήρυξης που αναμένεται να βγει για τους επικουρικούς στα νοσοκομεία (επίσης χιλιάδες απολύσεις και εργασιακή ομηρία). Με λίγα λόγια, οι περισσότεροι εκ των φυλάκων του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να μην βρίσκονται στους πίνακες προσλήψεων αυτής της διαδικασίας, καθώς θα υπερκεραστούν από υποψήφιους με μεγαλύτερη διάρκεια ανεργίας ή άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Όπως έχει καταγγείλει η εργατική συλλογικότητα Αντί-Λογος του Συλλόγου Εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, και με αυτήν την κίνησή της η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου που είναι υπεύθυνο για την εργασία «ανακυκλώνουν» την ανεργία για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, μέσω ελαστικών σχέσεων εργασίας, ανάγκες που σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό, με πλήρη δικαιώματα.

Το πρωί, οι απολυμένοι φύλακες πραγματοποίησαν κατάληψη στο υπ. Εργασίας. Η κατάληψη σταμάτησε έπειτα από τη δέσμευση Νεφελούδη πως θα κλείσει ραντεβού με την Έφη Αχτσιόγλου, το οποίο και έγινε στη μία το μεσημέρι. Δίπλα στους απολυμένους συναδέλφους, παραβρέθηκαν από νωρίς το πρωί, ο επικεφαλής των των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο Δημόσιο και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Χαρίσης, και το μέλους του Αντί-Λογου στο Σύλλογο Υπαλλήλων υπ. Εργασίας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΜΕΤΑ, Δώρα Σταθοπούλου.

Να σημειωθεί πως την 1η Αυγούστου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των απολυμένων φυλάκων για την επιστροφή τους στη δουλειά. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνταν στο υπουργείο τα τελευταία 3-4 χρόνια με το καθεστώς της ατομικής σύμβασης μίσθωσης έργου, ενώ οι περισσότεροι εργάζονταν και πριν στο Υπουργείο, μέσω εργολαβίας σε εταιρία φύλαξης. Με διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις, η πολιτική ηγεσία παρέτεινε τις ατομικές συμβάσεις μέχρι 30 Ιούνη 2018, οπότε και τους πέταξε στον καιάδα της ανεργίας.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις