Στην ανεργία, οι εργαζόμενοι στη φύλαξη του υπουργείου Εργασίας

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Την ώρα που η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, κόπτεται και διακηρύσσει πως προστατεύει από τη θέση της τους εργαζομένους, έρχεται η πραγματικότητα μέσα στο ίδιο της το υπουργείο να τη διαψεύσει.

Και ποια είναι αυτή η πραγματικότητα; Πως από σήμερα 30 Ιούνη οι 16 εργαζόμενοι στη φύλαξη της ΚΥ του υπουργείου Εργασίας… απολύονται!!! Οι ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου λήγουν σήμερα και η αίτηση προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Το υπουργείο βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαδικασία να προκηρυχθούν θέσεις 18μηνες μέσω ΑΣΕΠ, αλλά τελικά… εκεί έχει μείνει: στη διαδικασία, αδιαφορώντας για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων και ίσως έχοντας στο μυαλό της… την παράλληλη ανάθεση καθηκόντων σε υπαλλήλους του υπουργείου, οι οποίοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα αλλά και εκπαίδευση.

Βεβαίως, δε θα προκαλέσει ουδεμία έκπληξη εάν η κυβέρνηση και το υπουργείο χρησιμοποιήσουν το νομικό όρο και πουν πως είναι… λήξη ατομικής σύμβασης μίσθωσης έργου. Ωστόσο, κάποιος θα πρέπει να τους υπενθυμίσει πως αποκαλούσαν τέτοιες… λήξεις, όταν ήταν στην αντιπολίτευση: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Η εργατική συλλογικότητα Αντί-Λογος έχει σταθεί όσο μπορεί δίπλα στους εργαζόμενους. Υπέγραψε πριν από δύο μήνες κείμενο (εδώ), το οποίο διαμοίρασε στο σύνολο των υπαλλήλων και στους Συλλόγους του υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε και στο δικαστήριο.

Τη Δευτέρα 3 Ιούλη, οι εργαζόμενοι στην φύλαξη θα είναι άνεργοι εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Θα είναι από τις 7 το πρωί στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας (Σταδίου 29).

Θα είμαστε, όμως, κι εμείς εκεί: για συμπαράσταση, ενάντια στην εργασιακή τους ομηρία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα.