Η κάθοδος των 450 απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα

Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη

Φωτογραφία αρχείου, από κινητοποίηση εργαζομένων και συμβασιούχων στους ΟΤΑ

Οι 450 απολυμένοι συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης (που βρέθηκαν την περασμένη Πέμπτη εκτός εργασίας με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το οποίο απέρριψε την προσωρινή διαταγή που ζητούσαν), σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, κατεβαίνουν την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, όπως αποφάσισαν σχετικά στη χθεσινή τους γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν με εκπροσώπους του Συλλόγου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι συμβασιούχοι, σε συνεννόηση με συναδέλφους τους στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Π. Σκουρλέτη, ενόψει της κύριας αγωγής, που εκδικάζεται στις 19 Ιουλίου, οπότε και θα ληφθεί η τελική και οριστική απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζομένους.

Στο σκεπτικό του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης είναι πως οι συμβασιούχοι πρέπει να σταματήσουν να εργάζονται και να απολυθούν, παρά το γεγονός ότι παρέχουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους από το 2014 (κλείνουν 46 μήνες συνεχούς εργασίας με βάση τις παρατάσεις). Μάλιστα, οι συγκεκριμένες αποφάσεις (σ.σ: είναι δύο δικαστικές αποφάσεις και αφορούν σε δύο ομάδες – 390 και 60 συμβασιούχων) έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενη απόφαση του ιδίου δικαστηρίου (αλλά με άλλη σύνθεση), βάσει της οποίας κρίθηκε ότι 193 άλλοι συνάδελφοί τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι στην ουσία οι διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που υπερβαίνουν το 24μηνο που θέτει το ΠΔ Παυλόπουλου αποτέλουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Μάλιστα το Δικαστήριο είχε διατάξει τον δήμο να συνεχίσει να τους απασχολεί έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.