17 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Δε θα επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες, αναφορικά με τις δαπάνες

Πρόσφατα

Εμμέσως πλην σαφώς, το δρόμο που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του, αυτό της λιτότητας και της διαρκούς εποπτείας, έδειξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg (σ.σ.: ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές του στο Λονδίνο μετά τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποχή).

Δεν θα επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες σε ό,τι αφορά τις δαπάνες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ παράλληλα είπε πως θα τηρήσει τις οικονομικές δεσμεύσεις που συμφώνησε με τους δανειστές. Ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνησή του θα εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους, επισημαίνοντας πως τώρα θα αποφασίζει κυρίως η Ελλάδα και όχι τόσο οι διεθνείς πιστωτές για το πώς θα το κάνει αυτό.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η Βουλή και περιλαμβάνουν την περικοπή των συντάξεων απάντησε: «Λέτε σωστά ότι έχουμε νομοθετήσει για την αρχή του 2019 ένα πακέτο αρνητικών μέτρων 1% του ΑΕΠ (σ.σ. περικοπές στις συντάξεις) και 1% θετικά μέτρα, στον βαθμό που είμαστε πάνω από τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα αποφασίσει, όταν έρθει η ώρα, ποια είναι η βέλτιστη μέθοδος οικονομικά και κοινωνικά για τη χώρα, ώστε να πιαστεί ο στόχος του 3,5%. Είναι δική μας υπόθεση με ποια μέσα θα φτάνουμε τους στόχους».

Σε διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου αν από την απάντηση αυτή μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι εννοεί πως μπορεί να μη γίνει η μείωση των συντάξεων την επόμενη χρονιά ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «οι δεσμεύσεις μας είναι αυτές που αναφέρονται στην απόφαση του Eurogroup. Σας παραπέμπω σε αυτές. Μπορείτε να δείτε ποιες είναι και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας». (σ.σ.: πάντως, οι δανειστές δε δέχονται κουβέντα για αλλαγές στις συντάξεις).

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις