Δυναμική συγκέντρωση των εργαζομένων στο ΒσΣ, «δυναμική» απουσία Σκουρλέτη

Γ. Χαρίσης: Η μοναδική σωστή και δίκαιη λύση λύση για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, όπως και στους συναδέλφους στα ΚΔΑΠ, τα ΚΗΦΗ, τους Παιδικούς Σταθμούς και τις Δομές Φτώχειας των Δήμων, είναι η κατάθεση τροπολογίας στη βουλή και η μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου! Το ίδιο πρέπει να γίνει και για όλους τους Συμβασιούχους-Παρατασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ

24ωρη απεργία πραγματοποίησαν την Τετάρτη 27 Ιούνη οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», αντιδρώντας -σε σχέση με τα 15 χρόνια προσφοράς τους- στα 15 χρόνια της εργασιακής τους ομηρίας και στα 15 χρόνια του εμπαιγμού τους από τις κυβερνήσεις. Εμπαιγμός που συνεχίστηκε και σήμερα, καθώς σε πορεία που πραγματοποίησαν από το Σύνταγμα, με κατεύθυνση το υπουργείο Εσωτερικών, βρήκαν κλειστές τις πόρτες και άφαντο τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη. Να σημειωθεί πως δίπλα στους εργαζομένους στο ΒσΣ βρέθηκε και ο γραμματέας του ΜΕΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, ο οποίος και εξέφρασε την αλληλεγγύη της παράταξης και του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στο ΒσΣ, έξω από το ΥΠΕΣ, πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση και φώναζαν συνθήματα που αφορούσαν σε νομοθετική ρύθμιση, που θα βάζει τέλος στην ομηρία τους και θα μετατρέπει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Ένα δίκαιο αίτημα, το οποίο η κυβέρνηση… προσπερνά επικαλούμενη ψευδώς συνταγματικά κολλήματα, από τη στιγμή που υπάρχουν δικαστήρια που μονιμοποιούν εργαζομένους με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας αλλά και κυρίως από τη στιγμή που οι συμβασιούχοι στο δημόσιο τομέα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που σύμφωνα με το Σύνταγμα πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό, με σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Βίντεο από την κινητοποίηση

Να σημειωθεί πως οι στο ΒσΣ διεκδικούν μέσω νομοθετικής ρύθμισης, την ικανοποίηση των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων τους, τα οποία διακρίνονται από μοναδικά εργασιακά χαρακτηριστικά: 1) προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ 2) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες 3) διαθέτουν υπερδεκαετή χρόνο απασχόλησης συνεχούς εργασίας χωρίς διακοπή 4) διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία 5) εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον προσφέροντας τα μέγιστα στην Κοινωνική Πρόνοια της χώρας.

Απαιτούν τη λύση της εργασιακής μας ομηρίας με αναγνώριση της πραγματικής σχέσης εργασίας τους, την εργασιακή διασφάλιση όλου του υφιστάμενου προσωπικού στις Δομές ΒσΣ, την ίση μεταχείριση των εργαζομένων Οικογενειακών Βοηθών στις Δομές ΒσΣ με εργαζόμενους ίδιων καθηκόντων άλλων υπηρεσιών, αναγνωρίζοντας τους και καταβάλλοντας το ανθυγιεινό επίδομα.

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση

15 χρόνια προσφοράς, 15 χρόνια ομηρίας, 15 χρόνια κοροϊδίας. ΑΜΕΣΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δημοσιεύτηκε από Yiorgis Gorgona στις Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Δήλωση του γραμματέα του ΜΕΤΑ

Οι περισσότεροι/ες συνάδελφοι/ες του προγράμματος ΒσΣ, που απεργούσαν σήμερα, δουλεύουν γύρω στα 15 χρόνια χωρίς διακοπή! Εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και το έργο που προσφέρουν, ιδιαίτερα στη μνημονιακή περίοδο της κρίσης, είναι σημαντικό! Σήμερα είχαν 24ωρη απεργία! Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης δεν αξιώθηκε να τους συναντήσει! Μήπως γιατί κάθε χρόνο τους υπόσχεται ότι θα λύσει το πρόβλημα;

Πέρσι αυτή την περίοδο που είχαμε τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων καθαριότητας των ΟΤΑ και αρνούμενος να μετατρέψει της συμβάσεις τους σε ΙΔΑΧ, μας έλεγε ότι δεν είναι στην ίδια κατηγορία με τους εργαζόμενους στο ΒσΠ και ότι γι’ αυτούς θα έφερνε νομοθετική ρύθμιση στη βουλή στο Σεπτέμβρη του 2017 και θα μετέτρεπε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Από τότε κύλησε πολύς χρόνος. Το ξανά έταξε, αλλά το δούλεμα συνεχίζεται! Γι’ αυτό δεν τους συνάντησε σήμερα. Τι θα τους έλεγε;

Και όσο γι’ αυτούς που μας πιπιλίζουν την κυβερνητική καραμέλα ότι είναι αντισυνταγματική η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, τους λέμε ότι δεν είναι δυνατόν το Σύνταγμα να τηρείται σ’ αυτό και να μην τηρείται στο γεγονός ότι το σύνταγμα απαγορεύει προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε πληθώρα δικαστικών αποφάσεων που μετατρέπουν τις συμβάσεις από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου, με πιο πρόσφατη τη μετατροπή των συμβάσεων 193 εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ λύση για τους εργαζόμενους στο Βοήθεια στο Σπίτι, όπως και στους συναδέλφους στα ΚΔΑΠ, τα ΚΗΦΗ, τους Παιδικούς Σταθμούς και τις Δομές Φτώχειας των Δήμων, είναι η κατάθεση τροπολογίας στη βουλή και η μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου! Το ίδιο πρέπει να γίνει και για όλους τους Συμβασιούχους-Παρατασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ όπλο είναι ο αγώνας και ο συντονισμός επιτέλους όλων αυτών των κατηγοριών των εργαζομένων και μεταξύ τους και με τους άλλους κλάδους ιδιαίτερα τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τους συμβασιούχους, επικουρικούς και μη των Νοσοκομείων.

Γι’ αυτό ως ΜΕΤΑ ασκούμε κριτική στις συμβιβασμένες, εργοδοτικές και κυβερνητικές πλειοψηφίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, που είναι απλή παρατηρητές όταν δεν είναι και ενάντιά τους!