15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Κορωπίου: Εργαζόμενος έχασε εν ώρα υπηρεσίας τη ζωή του από επίθεση σμήνους μελισσών

Πρόσφατα

Τη ζωή του έχασε, εν ώρα εργασίας, εργαζόμενος του Δήμου Κρωπίας (Κορωπίου), όταν εκτελούσε εργασίες του δήμου, μεταφοράς και καταστροφής διαφόρων αντικειμένων. Συγκεκριμένα, δέχθηκε επίθεση από σμήνος μελισσών. Αν και συνάδελφός του τον μετέφερε άμεσα σε κοντινό φαρμακείο, ωστόσο, η έλλειψη ασθενοφόρου στην περιοχή που κατέφθασε με καθυστέρηση από το Λαύριο αποδείχθηκε μοιραία για τον άτυχο εργαζόμενο, ο οποίος εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του προς το Κέντρο Υγείας.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και του δήμου, στην προκειμένη περίπτωση, είναι μεγάλες και τραγικές. Όσο και αν θέλουν να τα φορτώσουν όλα στον αδικοχαμένο εργαζόμενο, επειδή δεν φόραγε τα κατάλληλα ρούχα, η παντελής έλλειψη δομών υγείας που θα εμβολιάζουν και θα ελέγχουν σε σταθερή βάση, κάνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιατρικές εξετάσεις στους εργαζόμενους είναι δική τους ευθύνη, όπως δική τους είναι και η ευθύνη πως σε ένα τόσο μεγάλο βιομηχανικό χώρο που καθημερινά εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι όχι μόνο δεν υπάρχει νοσοκομείο, όπως επιβάλλεται, αλλά αντιθέτως δεν υπήρχε ούτε ασθενοφόρο. Την ίδια ώρα οι ελλείψεις σε μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό από τους ΟΤΑ καθιστούν την εντατικοποίηση ως μόνιμο φαινόμενο χωρίς να τηρούνται ούτε καν τα ελάχιστα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων», σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συγγενείς του άτυχου συναδέλφου και ζητεί να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση του εργατικού δυστυχήματος. Επίσης, να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων, να φτιαχτούν δομές πρόληψης και αντιμετώπισης εργατικών ατυχημάτων, αλλά και να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό στους δήμους.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις