ΜΕΤΑ Υγειονομικών – ΕΑΣ: Καμία απόλυση συμβασιούχου | Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου ΤΩΡΑ!

Όλοι στη στάση εργασίας την Παρασκευή 22 Ιούνη, από 11πμ. – 3μμ., και στη συγκέντρωση στο υπ. Υγείας, στις 11.30πμ.

Φωτογραφία αρχείου

Μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης βρίσκονται συνάδελφοι συμβασιούχοι που έκλεισαν ή έχουν υπερβεί το 24μηνο μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με την οποία οι συμβάσεις χαρακτηρίζονται άκυρες. Ταυτόχρονα οι διατάξεις που παρέτειναν τις συμβάσεις χαρακτηρίζονται αντισυνταγματικές και αντίθετες με το ΠΔ 164/2004. Σύμφωνα με την απόφαση, το προσωπικό αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνεται μετά την κοινοποίηση της στα Νοσοκομεία.

Εκτός από το επικουρικό προσωπικό, η απόφαση μπορεί να συμπαρασύρει και άλλες κατηγορίες συμβασιούχων που οι συμβάσεις τους υπερβαίνουν το 24μηνο (όπως το προσωπικό σε καθαριότητα, εστίαση, φύλαξη).

Η Κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια της» στα Νοσοκομεία καθησύχαζαν όλο το προηγούμενο διάστημα τους συμβασιούχους για να τους έχουν σε μόνιμη πολιτική ομηρία τάζοντάς τους προκηρύξεις και μοριοδοτήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων τα βίωσαν με τον πλέον σκληρό τρόπο οι χιλιάδες απολυμένων στους δήμους. Στόχος της Κυβέρνησης είναι οι συμβασιούχοι να αποτελέσουν τη νέα εκλογική της πελατεία προκειμένου να «υφαρπάξουν» την ψήφο τους.

Το κρυφτούλι της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας με τη δικαιοσύνη δεν πείθει πλέον κανέναν. «Εμείς θέλουμε αλλά οι δικαστές δεν μας αφήνουν» λένε όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Η Κυβέρνηση αποκρύπτει σκόπιμα ότι έχει συμφωνήσει με την Τρόϊκα απολύσεις συμβασιούχων με στόχο τη συρρίκνωση του δημοσίου.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, από την πρώτη στιγμή και κόντρα στο «ρεύμα», είχε αντιταχθεί στην διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας που οδηγούν σε μόνιμη ομηρία και εντέλει οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην απόλυση – όπως έγινε πρόσφατα και στους Δήμους. Πρότεινε και αγωνίστηκε για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου όταν άλλοι πανηγύριζαν για την διεύρυνση των ατομικών συμβάσεων, των επικουρικών και των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ . Αγωνίστηκε για μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία και αντιτάχθηκε στην ομηρία των συμβασιούχων.

Σήμερα οι συνάδελφοι επικουρικοί και όλοι οι συμβασιούχοι έχουν μόνο ένα δρόμο: το δρόμο του Αγώνα.

Ο Αγώνας αυτός πρέπει να δοθεί μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους και μέσα από τα Σωματεία για να μπει τέλος στον εμπαιγμό, την κοροϊδία και την ομηρία. Να αποκρούσουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της να τσαλακώνουν καθημερινά την αξιοπρέπειά μας και να μας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά.

Όλοι στη Στάση Εργασίας
Παρασκευή 22 Ιούνη, από 11πμ.–3μμ.

Συγκέντρωση στο υπ. Υγείας στις 11.30πμ.

Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου Τώρα

Αγώνας μέχρι τη νίκη