16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιατί η κυβέρνηση «κρύβει» το πόρισμα για το ανθυγιεινό;

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Πρόσφατα

Όπως είναι γνωστό η επιτροπή που συγκροτήθηκε για το ανθυγιεινό επίδομα είχε προθεσμία μέχρι τις 30 Μάη να παραδώσει τις προτάσεις της σχετικά με τα κριτήρια χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος.

Σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής από τη μια και της ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπους Ομοσπονδιών από την άλλη είχε ζητηθεί το σχετικό πόρισμα, πριν δοθεί στην κυβέρνηση, να γνωστοποιηθεί στην ΑΔΕΔΥ, μιας και στην επιτροπή η κυβέρνηση δεν είχε την ευαισθησία να προβλέψει την συμμετοχή εκπροσώπου της.

Η επιτροπή όχι μόνο δεν γνωστοποίησε στην ΑΔΕΔΥ το πόρισμα πριν την κατάθεση του στην Κυβέρνηση αλλά σε αίτημα της ΑΔΕΔΥ αμέσως μετά την 30 Μάη, που ήταν η καταληκτική ημερομηνία, απάντησε αρνητικά και παρέπεμψε στο Υπ. Οικονομικών και τον κ. Χουλιαράκη.

Όμως και ο κ. Χουλιαράκης, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σχετικό αίτημα της ΑΔΕΔΥ από τις 4 Ιουνίου μέχρι σήμερα (σχεδόν 15 μέρες) δεν έχει ανταποκριθεί.

Εύλογα γενάτε το ερώτημα για ποιούς λόγους το πόρισμα της επιτροπής δεν γνωστοποιείται στην ΑΔΕΔΥ; Μήπως περιέχει προτάσεις που ευθυγραμμίζονται με τις επιδιώξεις κυβέρνησης και τροϊκάνων για συρρίκνωση και περικοπή του ανθυγιεινού;

Όσο η Κυβέρνηση κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό την πρόταση της επιτροπής, τόσο οι ανησυχίες θα φουντώνουν και θα προβάλουν την ανάγκη για μια συντονισμένη εργατική παρέμβαση για την διατήρηση, διεύρυνση και αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις