Ασκληπιείο SOS

Από τον Αντώνη Καραβά, ιατρό στο «Ασκληπιείο», μέλος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (ΟΕΝΓΕ)

Ασκληπιείο SOS. Μετά τον αξονικό χάλασε κατά την διάρκεια της γενικής εφημερίας και το βασικό ακτινολογικό μηχάνημα. Και τα δύο από την πολλαπλή χρήση. Οι επιπτώσεις των μνημονίων, της εξυπηρέτησης του χρέους και των πλεονασμάτων στον χώρο της υγείας είναι τραγικές.

Στο Ασκληπιείο αντί να προωθηθεί η αναβάθμισή του καθώς εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο στα νότια προάστια, έχουμε την κατάρρευση βασικών λειτουργιών με αποτέλεσμα την επικινδυνότητα σε βάρος των ασθενών -τόσο των νοσηλευομένων όσο και αυτών που μας επισκέπτονται ή διακομίζονται στις γενικές εφημερίες. Πώς είναι δυνατόν να στείλουμε ασθενείς σε πολύωρο ταξίδι με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε άλλα νοσοκομεία να κάνουν αξονική χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους; Την ίδια ώρα μεγάλος συνωστισμός και  ταλαιπωρία για τους ασθενείς που περιμένουν με τις ώρες στο εναπομείναν ακτινολογικό και τα φορεία να μεταφέρονται από έναν και μόνο τραυματιοφορέα στα επείγοντα σαν να μην συμβαίνει τίποτα από την διοίκηση.

Πρόκειται για προσχεδιασμένη πολιτική συρρίκνωσης του νοσοκομείου, όταν διοίκηση,ΥΠΕ και υπουργείο γνώριζαν από δύο χρόνια ότι επείγει η αντικατάσταση του αξονικού ή όχι; Γιατί απουσιάζει η επαρκής ανανέωση και η σωστή συντήρηση του εξοπλισμού; Γιατί βασίζονται στις δωρεές των εφοπλιστών για να γίνουν τα όποια έργα; Έχουν μήπως δεσμευτεί σε παραχωρήσεις οικοπέδων-φιλέτου του Ασκληπιείου σε σύντομο χρόνο με διαμεσολαβητή τον δήμο Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, που τις διεκδικεί δήθεν για δική του χρήση; Τι λένε για το εργατικό ατύχημα πριν 20 ημέρες συναδέλφου συμβασιούχου που έπεσε από τον τέταρτο στον τρίτο όροφο μεταφέροντας ακάθαρτο ιματισμό, όταν υποχώρησε η γυψοσανίδα (!!!) που είχαν βάλει για να καλύψει την τρύπα στο πάτωμα  από τα έργα επέκτασης του κεντρικού κτιρίου και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα; Γιατί βιάζονται χωρίς μέτρα ασφαλείας να τελειώσει το έργο και να πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού; Δεν είναι υπεύθυνοι γι’ αυτά διοίκηση-εργολάβος-δωρητές;

Το νοσοκομείο κρατιέται μόνο από το φιλότιμο των εργαζομένων που δουλεύουν σκληρά για τον ασθενή αλλά και αγωνίζονται ενάντια στην  υποβάθμιση και το κλείσιμο του νοσοκομείου. Γι αυτό στις 28 Ιούνη μετά από απόφαση της γενικής μας συνέλευσης  προετοιμάζουμε μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας με φορείς, σωματεία, επιτροπές αγώνα της περιοχής. Να είμαστε όλοι εκεί!


Σχετική ανάρτηση | Συνθήκες πολέμου στην εφημερία του «Ασκληπιείου» – SOS από ασθενείς και εργαζομένους