ΓΝ Πρέβεζας: Καμία ουσιαστική λύση για την Παθολογική Κλινική

Χωρίς ουσιαστική λύση αλλά με μπαλώματα φαίνεται ότι θα λειτουργεί η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Με αφορμή το έγγραφο που έστειλε πριν από λίγες μέρες ο Διευθυντής της Κλινικής Γ. Μπαΐλης στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και περιγράφει τη σοβαρή κατάσταση που έχει περιέλθει η Κλινική λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, χθες το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Σωματεία Συνταξιούχων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ΟΤΑ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διοικητή Μιλτ. Παππά.

Βάσει όλων όσα διημείφθησαν μεταξύ Διοικητή και συνδικαλιστών, προκύπτει το συμπέρασμα πως δεν πρόκειται να υπάρξει άμεσα ουσιαστική λύση για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στην Παθολογική, δηλαδή πρόσληψη μόνιμων γιατρών, αλλά η διέξοδος βρίσκεται στο να μετακινούνται γιατροί από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων ή αλλού, κάτι που ήδη συμβαίνει.

Οι συνδικαλιστές τόνισαν πως θα πρέπει να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση προς το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση της Υγείας που είναι άλλωστε και προσανατολισμός της Κυβέρνησης.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η Παθολογική Κλινική νοσηλεύει περισσότερους από 1300 ασθενείς τον χρόνο.

Σε επείγουσα και τακτική βάση οι Παθολόγοι εξετάζουν στα εξωτερικά ιατρεία χιλιάδες ασθενείς ανά έτος και γενικά διακινούν στην ουσία τον κύριο όγκο των ασθενών, πρόκειται δηλαδή για την «ραχοκοκαλιά» του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα στελέχωσης της Παθολογικής, άμεση αλλαγή του Οργανισμού του Νοσοκομείου, επαναφορά των θέσεων που έχουν καταργηθεί και μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

  • Το δημοσίευμα αποτελεί μέρος του ρεπορτάζ από τον Άρη Τσελίκο στην ιστοσελίδα της Πρέβεζας ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ