ΑΔΕΔΥ προς Γαβρόγλου: Άμεσα, διορισμός των δικαιωμένων δικαστικά εκπαιδευτικών

ekpaideftikos-tholos-xeri

Με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, η εκτελεστική επιτροπή απαιτεί το διορισμό των δικαιωμένων δικαστικά εκπαιδευτικών. Επιπλέον, όπως σημειώνει, «επιμένει και απαιτεί την πραγματοποίηση μαζικών και μόνιμων διορισμών, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: «Διορισμός δικαιωμένων δικαστικά εκπαιδευτικών»

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αδιόριστοι εκπαιδευτικοί δικαιώνονται από την Ελληνική δικαιοσύνη, με αποφάσεις που τους διορίζουν. Από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (ΔΕΑ) μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς διάφορων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008. Σε κάθε περίπτωση δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζομένους πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Κύριε Υπουργέ,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να προχωρήσετε στο διορισμό των συναδέλφων που δικαιώθηκαν δικαστικά.

Ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε φυσικά επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους συναδέλφους ήδη διορίστηκαν μετά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008.

Ταυτόχρονα, και καθώς ο αριθμός των δικαιωθέντων εκπαιδευτικών είναι μικρός, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επιμένει και απαιτεί την πραγματοποίηση μαζικών και μόνιμων διορισμών, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση.