«Εθελουσίες» σε Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα

Από τη Δευτέρα βρίσκεται σε ισχύ το νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού της Alpha Bank, το οποίο θα είναι ανοιχτό για δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα στοχεύει στην αποχώρηση 500 εργαζομένων αποκλειστικά από την τράπεζα. Στο πρόγραμμα δεν θα συμπεριληφθούν, δηλαδή, οι θυγατρικές στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα. Η Alpha Bank παίρνει τη σκυτάλη από τη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς που ανακοίνωσαν ανάλογα προγράμματα από την αρχή του έτους.

Ανάλογο πρόγραμμα τρέχει «σιωπηρά» και η Εθνική Τράπεζα, η οποία όμως έχει πιο στοχευμένη τοποθέτηση λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που είχε εκδηλωθεί σε παλαιότερα προγράμματα. Και η Εθνική Τράπεζα στοχεύει στην αποχώρηση 500 ατόμων έχοντας υπόψη συγκεκριμένο προφίλ «υποψηφίων» προς αποχώρηση.

Όπως έχει σημειώσει σχετικά σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην ΕΤΕ: «Με απόφαση του Δ.Σ. της τράπεζας, μπαίνουν στο στόχαστρο περίπου 500 εργαζόμενοι/ες. Χωρίς να υπάρχει καμιά δημόσια ανακοίνωση για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις. Χωρίς να υπάρχει καμιά διασφάλιση διαφάνειας, και κυρίως προστασίας των συναδέλφων από πιέσεις, επιθέσεις ή εκδικητικές συμπεριφορές. Χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιες είναι οι περιβόητες λίστες, ποια ονόματα συμπεριλαμβάνονται, και ποια ακόμη προστίθενται μέσω διαρροών, επαφών ή “εξυπηρετήσεων”. Και δυστυχώς, χωρίς να υπάρχει, για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, η απαιτούμενη αντίδραση από την ηγεσία του ΣΥΕΤΕ».

Η Πρωτοβουλία εκφράζει σταθερά σαφή αρνητική θέση ενάντια στις εθελούσιες. Όπως τονίζει, «για εμάς, πρόκειται για μέθοδο απόλυσης. Κοστίζει στην εργοδοσία κάτι παραπάνω από τις κανονικές απολύσεις, ωστόσο ούτε πολιτικό κόστος χρεώνεται για τη μαζική μείωση προσωπικού, ούτε συλλογικές αντιστάσεις βρίσκει, αφού οι συνδικαλιστικές ηγεσίες εμμένουν στη λογική της “μη απόλυσης” και δείχνουν ανοχή, ούτε και προκαλείται γενικότερη οικονομική αναταραχή, όπως ενδεχομένως θα συνέβαινε αν επιχειρούνταν μαζικές απολύσεις. Επιπλέον, σε ότι μας αφορά ως εργαζόμενους, η “εθελούσια” στερεί εργασιακή εμπειρία, εντείνει την εντατικοποίηση και συμβάλλει στην υποβάθμιση των σταθερών εργασιακών σχέσεων. Ενώ και το “εθελοντικό” στοιχείο πάει περίπατο. Μιλάμε πλέον για εκβιαστική εξώθηση στην “χρυσή και βελούδινη” αποχώρηση».