Προσλήψεις στην Υγεία: Το υπουργείο «διαβάζει» διπλά τα νούμερα

Από τη στήλη «Αλάτι & πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Φωτογραφία αρχείου

Δεν περνάει μέρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με προεξέχοντα τον Π. Πολάκη, να μην πετά στον αέρα νούμερα που μιλούν για χιλιάδες προσλήψεις στην υγεία. Τα νούμερα μάλιστα που δίνει συνεχώς αυξάνονται προκειμένου να χτιστεί το «success story» της κυβέρνησης και να εμφανιστεί ότι στο χώρο της υγείας πραγματοποιείται μια κοσμογονία.

Το τελευταίο επικοινωνιακό πυροτέχνημα που εκτόξευσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρει ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε 8.500 μόνιμες προσλήψεις στην υγεία από την ανάληψη των καθηκόντων της και συνολικά 15.000 μαζί με τους ελαστικά εργαζόμενους.

Δυστυχώς, όμως, για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπάρχουν και οι εργαζόμενοι στην υγεία που δεν συμμερίζονται τους πανηγυρισμούς της, αφού καθημερινά βιώνουν τις τραγικές ελλείψεις στη στελέχωση των μονάδων υγείας και την εντατικοποίηση της εργασίας.

Αν μάλιστα και αυτό το αμφισβητεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει και η εφαρμογή της απογραφής, που είναι στα χέρια της Κυβέρνησης και διαψεύδει τους ισχυρισμούς της.

Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η απογραφή για τα έτη 2015, 2016, 2017 και μέχρι τον Μάρτιο του 2018 οι αποχωρήσεις εργαζόμενων από την υγεία συνολικά ήταν 6.127, ενώ οι μόνιμες προσλήψεις μόλις 4.684.

Φαίνεται ότι ο Π. Πολάκης, που μιλά για 8.500 μόνιμες προσλήψεις, διαβάζει… διπλά τα νούμερα!!! Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί πως οι 4.684 έγιναν 8.500!

Προφανώς, ο αναπληρωτής Υγείας Π. Πολάκης δεν χρειάζεται οφθαλμίατρο, αλλά προκειμένου να ωραιοποιήσει την κατάσταση εμφανίζει μερικές χιλιάδες ακόμα ανύπαρκτες προσλήψεις. Μπορεί αυτό να του δίνει μερικούς πόντους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως πρέπει να γνωρίζει ότι τουλάχιστον οι εργαζόμενοι στην υγεία δεν τρώνε κουτόχορτο.