ΕΥΔΑΠ: 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις υδρονομέων | Τετάρτη 13 Ιούνη

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση όλου του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, στις 12 το μεσημέρι στο κτήριο της ΕΥΔΑΠ, στα Ιλίσια (στη Λαοδικείας), ενόψει της διεξαγωγής του κρίσιμου Δ.Σ. της εταιρείας, πραγματοποιεί την Τετάρτη 13 Ιούνη η ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ. Αιχμή του δόρατος, οι απολύσεις των 23 υδρονομέων, που έχουν δικαιωθεί από τον Άρειο Πάγο για την παραμονή τους στην εργασίας, και μάλιστα με μόνιμη δουλειά.

Σήμερα Τρίτη έγινε 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΑΣΕΠ, στην Πουλίου 6. Εκεί πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Καραβοκύρη. Στην συνάντηση συμμετείχε εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ ο διευθυντής των Νομικών Υπηρεσιών κ. Μουτζουρίδης (απουσίαζαν για λόγους υγείας ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μπενίσης και ο Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού κ. Ηλιόπουλος), αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (Σινιώρης, πρόεδρος, Κορλός , γενικός γραμματέας, Λιάπη, Χαρατσής) και των απολυμένων υδρονομέων.

Κατά την συνάντηση ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ εξέφρασε την έκπληξή του για τη βιασύνη της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει σε απολύσεις, διαφώνησε με την απόφαση του Ε’ τμήματος και δεσμεύτηκε να προβεί σε ενέργειες που θα διευκολύνουν την επαναπρόσληψη των 23 υδρονομέων. Η τοποθέτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την απόφαση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει στις απολύσεις επικαλούμενη έγγραφο, το οποίο κατα τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ δεν την υποχρέωνε να προχωρήσει άμεσα σε τέτοιες ενέργειες.

Να σημειωθεί πως στο πλευρό των υδρονομέων είναι από την πρώτη στιγμή τόσο το ΣΕΚΕΣ όσο και το ΜΕΤΑ, σημειώνοντας πως μόνος δρόμος η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία των συναδέλφων μας υδρονομέων. Η παθητική αποδοχή των απολύσεών τους ανοίγει διάπλατα το δρόμο και για πολλούς ακόμα. Δεν θα αποδεχτούμε και δε θα επιτρέψουμε αυτές τις απολύσεις. Θα δώσουμε τη μάχη για την παραμονή τους στην εργασία.