Επιλογή προϊσταμένων: Επιστολή ΑΔΕΔΥ προς Ομοσπονδίες για τις αποφάσεις της Επιτροπής Αναστολής ΣτΕ

Για τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατατέθηκαν από τους αποκλεισθέντες δημόσιους υπαλλήλους από τη διαδικασία επιλογής γενικών διευθυντών

Αγαπητοί συνάδελφοι… Σας αποστέλλουμε την απόφαση του ΣτΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα, με την παρατήρηση ότι το δικαστήριο, όπως φαίνεται στην παράγραφο 6, δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, αλλά απλά έκρινε ότι οι αιτούντες δεν υπόκεινται ανεπανόρθωτη βλάβη, μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής που θα γίνει στις 25 του Οκτώβρη στο ΣτΕ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ 132-2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ 133-2018


Να σημειωθεί πως οι αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής είχαν κατατεθεί από επτά υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από δύο υπαλλήλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία επιλογής Γενικών Διευθυντών των υπουργείων, λόγω της μη συμμετοχής τους στην «αξιολόγηση» στο Δημόσιο, όπως προβλέπει η απεργοσπαστική τροπολογία Γεροβασίλη. Οι υπάλληλοι συμμετείχαν στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαδικασία της «αξιολόγησης». Την ημέρα εκδίκασης των αιτημάτων, μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.