Εκλογική Διακήρυξη, υποψήφιοι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ στα ΜΜΕ

Για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ | 13, 14, 15 Ιούνη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι… Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή – 13, 14 & 15 Ιούνη διεξάγονται αρχαιρεσίες, για την εκλογή νέου ΔΣ και ΕΕ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), στα γραφεία του Οργανισμού και μόνο, στην Αθήνα Σισίνη 18 & Ηριδανού (Σταθμός Μετρό – Μέγαρο Μουσικής) και στη Θεσσαλονίκη Τσιμισκή 43.

Όπως γνωρίζετε μετά την ψήφιση του Νόμου 4498 / 16.11.2017 το σύνολο των εργαζομένων στην ΕΡΤ και σε άλλους φορείς ΜΜΕ του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα μεταφερόμαστε στον ΕΔΟΕΑΠ, ως προς την Επικουρική Ασφάλιση, την Πρόνοια και την Περίθαλψη, (ως προς την Κύρια Ασφάλιση παραμένουμε στον ΕΦΚΑ). Κατά συνέπεια ενώ όλοι οι παραπάνω έχουμε αποκτήσει δικαίωμα ψήφου σ’ αυτές τις εκλογές, δεν έχει διασφαλιστεί η καθολική άσκησή του στην περιφέρεια.

Ο Ν. 4498/17 ψηφίστηκε χωρίς να έχει υπάρξει ενημέρωση και διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τα Σωματεία μας, χωρίς να περιέχει βασικούς όρους και προϋποθέσεις, που να διασφαλίζουν στοιχειωδώς τα ήδη κουτσουρεμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των νεοεισερχόμενων και χωρίς τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Ταυτόχρονα δεν προβλέπεται η δημοκρατική εκπροσώπηση κλάδων και φορέων, η έκφραση και η συμμετοχή όλων των νεοεισερχόμενων ασφαλισμένων στην εκλογική διαδικασία και στα όργανα διοίκησης. Αποκλείονται οι υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή και δεν διευκολύνονται οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της Περιφέρειας στο συνταγματικό δικαίωμα της ψήφου.

Με λίγα λόγια, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη υποβάθμιση του Ταμείου, αναγκάζουν όλους εμάς να διακινδυνεύσουμε να χάσουμε ότι μας έχει απομείνει από τα πετσοκομμένα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στο όνομα της ‘‘σωτηρίας’’ του ΕΔΟΕΑΠ.

Συναδέλφισσες, – φοι,

για τη συμβολή στην κοινή προσπάθεια, για την ενίσχυση και τη διεύρυνση των διεκδικήσεων μας στο Επικουρικό, στην Υγεία και στη Σύνταξη, είναι αναγκαία και επιτακτική η μαζική συμμετοχή όλων μας σε αυτές τις εκλογές.

Σας καλούμε να στηρίξετε τους Υποψήφιους της Αγωνιστικής Προοπτικής σε αυτή την καθοριστική εκλογική μάχη, για την ασφάλισή μας, το εφ’ άπαξ και την υγεία μας.

Υποψήφιοι για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

  • Αργύρης Ευάγγελος (ΔΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ)
  • Γρατσίας Αναστάσιος (ΔΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ & ΠΟΣΠΕΡΤ)
  • Κασιμάτης Γαβριήλ (ΔΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ & ΠΟΣΠΕΡΤ)
  • Κλαδευτήρας Αριστείδης (ΔΣ ΠΟΣΠΕΡΤ)
  • Σεργίνης Χρήστος (ΔΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ – ΕΡΤ 3)
  • Στεργιοπούλου Ελένη (ΕΡΤ Ιωαννίνων)

  • Ζωγράφος Ευάγγελος (ΕΕ ΠΟΣΠΕΡΤ) Υποψήφιος για την ΕΕ που αποκλείστηκε
  • Τσιτιρίδης Ιωάννης (ΔΣ ΠΑΣΥΜΗΤΕ) Υποψήφιος για την ΕΕ που αποκλείστηκε