Αντίμετρα… χάντρες και καθρεπτάκια για τους ιθαγενείς!

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Σοκ και δέος είναι το νέο δόγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, με τη μεταλλαγμένη… καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, που έχει το όνομα το Μεσοπρόθεσμο 2019-2022, το οποίο κατατέθηκε με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης, που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Πέμπτη 14 Ιούνη.

Τα αντίμετρα – δωράκια που υποτίθεται πως θα μειώσουν τη φοροληστεία και τη συνταξιοληστεία είναι στοχευμένα και επιβεβαιώνουν το σχέδιο της κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα είτε με νέους φόρους, είτε με περικοπές δαπανών από τους περισσότερους για να επιστρέψει στη συνέχεια «ψίχουλα» σε συγκεκριμένες ομάδες και στο δρόμο προς τις εκλογές. Στην πραγματικότητα, ετησίως, θα χάνονται από τις τσέπες του πολιτών περί τα 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο, θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 209 εκατ. από το 2020, θα μειωθούν οι συντελεστές φυσικών προσώπων στο 20% από 22%, ένα ποσό κοντά στα 890 εκατ. και στις επιχειρήσεις από 29% θα πέσει στο 26%, ένα ποσό 461 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η κυβέρνηση υπόσχεται και περισσότερες από 42.000 προσλήψεις την επόμενη πενταετία, δηλαδή περίπου 8 χιλιάδες το χρόνο, χωρίς να μας λέει τι προσλήψεις θα είναι αυτές. Αλλά με το δεδομένο πως είναι «μαύρο πανί» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η μόνιμη και σταθερή εργασία, έχει ήδη απολύσει περίπου 10.000 συμβασιούχους Καθαριότητας από τους ΟΤΑ, επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Δημόσιο (παιδεία, νοσοκομεία, Υπηρεσία Ασύλου, κοινωφελή εργασία στους δήμους κτλ.), προωθεί την αντιδραστική «αξιολόγηση» που έχει ως «κρυφό χαρτί» τις απολύσεις των «ανεπαρκών» υπαλλήλων, έχει ως βασικό στόχο το ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών, όλοι καταλαβαίνουν τι προσλήψεις υπόσχεται, και θα αποδεχθεί όταν και άμα τις κάνει.


Διαβάστε | Το νέο Μεσοπρόθεσμο 2019-22 παγιώνει το μνημόνιο για άλλα 5 χρόνια