Eκδικάστηκε το μεσημέρι στα Δικαστήρια Λαμίας η αγωγή που κατέθεσαν οι περίπου 47 συμβασιούχοι Καθαριότητας του δήμου, που απολύθηκαν από το δημοτική Αρχή Σταυρόγιαννη, η οποία εδώ και καιρό -και με πολλούς τρόπους- προσπαθεί να δώσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε ιδιώτες.
Οι συμβασιούχοι του Δήμου Λαμιέων, που απολύθηκαν στις 17 Ιουνίου 2017 και ενώ είχαν συμπληρώσει δύο χρόνια και πλέον συνολικής υπηρεσίας και ζητούν, όπως είπε ο δικηγόρος τους, να κηρυχθούν οι απολύσεις τους παράνομες, άκυρες και καταχρηστικές, αφού οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου. Η απόφαση αναμένεται σε 4-5 μήνες.

Ο Δ. Χουσιάδας (στο παρακάτω βίντεο από 06:10) είπε, μεταξύ άλλων, πως «οι συμβάσεις μας είναι αορίστου, δε ζητάμε να μετατραπούν. Ζητάμε να ξαναπάμε για δουλειά». Οι συμβασιούχοι του Δήμου Λαμιέων δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τελικά θα δικαιωθούν.
Στο πλευρό των απολυμένων της Λαμίας στάθηκαν και παραβρέθηκαν στη δίκη οι συνάδελφοί τους, απολυμένοι συμβασιούχοι των ΟΤΑ που έχουν στήσει σκηνές στην πλατεία Κλαυθμώνος, με επικεφαλής την απολυμένη από το Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Μαργαρίτα Σελτσιώτη, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ, Γιώργος Χαρίσης, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς Νίκος Μπούρας.

Βίντεο από lamianow.gr