Από τον καιάδα της ανεργίας, στα κανάλια… της φίμωσης

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Οι απολυμένοι συμβασιούχοι των ΟΤΑ επιμένουν… Κι επιμένουν δυναμικά, για 32η ημέρα σήμερα, στον αγώνα για τη δικαίωσή τους, την επιστροφή στη δουλειά και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Και δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο… Αλλά περίπου 10.000 έμπειρο προσωπικό που απολύθηκε εξαιτίας της 3Κ/2018 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ, που είχε και έχει τις «ευλογίες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη. Ο ίδιος, κάθε μέρα, βγαίνοντας από το υπουργείο του, τους έχει απέναντί του, τους αντικρίζει, καθώς έχουν στήσει σκηνές και έχουν δημιουργήσει Κέντρο Αγώνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τους βλέπει και αδιαφορεί.

Όπως αδιαφορούν και τα τηλεοπτικά δίκτυα, τα κανάλια -κατά το κοινώς λεγόμενο-, τα οποία δε θεωρούν ως είδηση τις περίπου 10.000 απολύσεις εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μη δημοσιοποιούν το πρόβλημά τους. Θεωρούν ως είδηση, όμως, και αναπαράγουν τα όσα ψευδώς λένε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι για τους εργαζομένους αυτούς, όπως προσφάτως ο Π. Σκουρλέτης, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ουδέποτε τους είπε ότι θα μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Πρώτο και καλύτερο… κανάλι, που δεν έχει πει ούτε τη φράση «απολυμένοι συμβασιούχοι» το κρατικό, η ΕΡΤ, για το οποίο οι εργαζόμενοι -επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- πάλεψαν με σθένος κατά του «μαύρου». Σήμερα, η ΕΡΤ έχει ξεχάσει το… παρελθόν της και ρίχνει «μαύρο» στους απολυμένους συμβασιούχους. Και για να μην ξεχνιόμαστε: και αυτοί πληρώνουν, μέσω της ΔΕΗ, για να υπάρχει

«Μια βιομηχανία, της οποίας κύριο έργο ήταν να φιλτράρει τις ψευδείς ειδήσεις, σήμερα έχει γίνει τόσο ευάλωτη στη χειραγώγηση, ώστε να συμμετέχει στη μαζική παραγωγή του ψεύδους, στη διαστρέβλωση και στην προπαγάνδα», έλεγε για τα Μέσα Ενημέρωσης το 2008, τότε δηλαδή που ξεκινούσε η οικονομική κρίση, ο βρετανός δημοσιογράφος Nick Davies σε άρθρο του στη βρετανική «Guardian». Και στη χώρα μας, αυτό επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα…