Δίκη 18 ΜΑΤατζήδων: Η Αστυνομία και τα ΜΑΤ περιφρουρούν τη… Δημοκρατία!!!

Η αστυνομία και τα ΜΑΤ, κατά τους μάρτυρες υπεράσπισης των 18 ΜΑΤατζήδων, διαφυλάττουν και περιφρουρούν τη... Δημοκρατία. Στην κατάθεσή τους, ξέχασαν να πουν πως περιφρουρούν και τα συμβολαιογραφεία μέσω των οποίων γίνεται η υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Κι αυτό, σίγουρα δεν είναι περιφρούρηση της... Δημοκρατίας

Ακούστηκε κι αυτό, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία της δίκης των 18 ΜΑΤατζήδων, που κατηγορούνται για τις ωμότητες και τις βίαιες επιθέσεις κατά διαδηλωτών και πολιτών, το διήμερο 28-29 Ιούνη 2011, όπου και τραυμάτισαν εκατοντάδες δεκάδες άτομα.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων, αστυνομικοί το επάγγελμα και συνδικαλιστές, άφηναν άφωνο το ακροατήριο με τις απαντήσεις που έδιναν, όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά, που δεν είναι άλλα από τη βία που άσκησαν οι κατασταλτικές δυνάμεις ενάντια σε ειρηνική διαδήλωση εργαζομένων και πολιτών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι τα δακρυγόνα που είναι το πιο ήπιο μέσο που έχει η Αστυνομία για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές, κάτι όμως στο οποίο δε συμφώνησε λίγο αργότερα έτερος συνδικαλιστικής της ΕΛΑΣ και εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι το πιο ακραίο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ισχυρίστηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων, σε μια προσπάθεια να «αθωώσουν» τους φυσικούς αυτουργούς, η χρήση βίας γίνεται μόνον κατόπιν εντολής των ανωτέρω, ενώ ουδέποτε οι αστυνομικοί πετούν πέτρες στους διαδηλωτές, κάτι βεβαίως που καταπέφτει, με το δεδομένο πως σε φωτογραφίες και βίντεο που προβλήθηκαν σε προηγούμενη δικάσιμο και τα οποία αποτελούν υλικό της δικογραφίας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αστυνομικοί πετούν πέτρες προς τους διαδηλωτές.

Η πρόκληση, όμως, το συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ από τη Δυτική Αττική δε σταμάτησε εκεί. Ερωτηθείς για τα χρήση βίας που δέχθηκε το μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Χίλτον, όπου και τραυματίστηκε ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης (σ.σ.: τότε ήταν επικεφαλής του μπλοκ και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας), είπε πως «προφανώς προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στη Βουλή. Εμείς περιφρουρούμε τη Δημοκρατία» (σ.σ.: και αυτός είναι ένας έωλος ισχυρισμός, με το δεδομένο πως από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, που αποτελούν και υλικό της δικογραφίας, φαίνεται πως οι αστυνομικοί κινήθηκαν ενάντια στους διαδηλωτές. Μάλιστα, στη δικογραφία υπάρχει και η φωτογραφία του αστυνομικού που τραυμάτισε το Γ. Χαρίση, ο οποίος από τότε αναζητείται και δε βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορουμένους. Κάθε προσπάθεια των συνηγόρων, από πλευράς πολιτικής αγωγής, να αναζητηθεί ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει βρει «τοίχο» στην άρνηση της έδρας να πράξει κάτι τέτοιο).

Στα… απίστευτα αλλά όμως κατατεθέντα από τους μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων αστυνομικών, πως οι αστυνομικοί λόγω του εξοπλισμού τους μπορεί να μην είδαν καλά κάποιον διαδηλωτή – τραυματία, πως… τραυματίζονται μεταξύ τους οι διαδηλωτές, στην προσπάθειά τους να βάλουν το δικό τους μπλοκ και πανό μπροστά από τα άλλα, πως υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ (σ.σ.: κι αυτό οδηγεί στον τραυματισμό των διαδηλωτών κ.λπ.), και εκεί κάποιος… διαδηλωτής «να άνοιξε το κεφάλι του κ. Χαρίση»!!!

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 14 Ιουνίου, στο κτήριο 6 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων.