Δ. Μίνωα Πεδιάδος: Πέντε μήνες παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι. Πόσο ακόμα;

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις που κάνουν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, Κέντρο Κοινότητας και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, όπως έπραξαν στις 15 και 16 Μάη. Όπως καταγγέλλει:

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για πέντε (5) συνεχείς  μήνες. Είναι  μια κατάσταση η οποία επαναλαμβάνεται τα  τρία (3), τελευταία χρόνια, σε όλες τις κοινωφελείς επιχειρήσεις του νομού, χωρίς προοπτική εξεύρεσης οριστικής λύσης του προβλήματος. Σχεδιάζονται και λειτουργούν παράλληλες δομές, που προσφέρουν δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, με εργαζόμενους «αναλώσιμους». Οι δημοτικές Αρχές μεταθέτουν τις ευθύνες τους.

Από τους εργαζόμενους ζητείται να κάνουν υπομονή!

Αλλά πόση υπομονή μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που εργάζεται  χωρίς να πληρώνεται  επί πέντε (5) μήνες, παρέχοντας καθημερινά, υπηρεσίες  στους δημότες – εξυπηρετούμενους,  χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα  από την μεριά του;

Πώς μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια;

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές δηλώνουν ότι δεν αντέχουν άλλο να κάνουν υπομονή και ζητούν το αυτονόητο για κάθε εργαζόμενο:

– Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους

– Την μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Κανείς εργαζόμενος μόνος του!


Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ, εδώ.