Απεργοσπαστικό μηχανισμό προσπαθούν να στήσουν Τατούλης και Μπακογιάννης, καταγγέλλει η ΟΣΥΑΠΕ

Προκήρυξη συνέχισης αποχής από τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών | Από Τετάρτη 16 Μάη

exetaseis-odigoi-603
Φωτογραφία αρχείου

Απεργοσπαστικό μηχανισμό προσπαθούν να στήσουν οι περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εκδίδοντας πανομοιότυπες αυθαίρετες αποφάσεις, όσον αφορά στην αποχή των αρμόδιων υπαλλήλων από τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ), ενώ έχει προκηρύξει αποχή από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, για όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών, «οι κύριοι Μπακογιάννης και Τατούλης έβγαλαν Αποφάσεις περί “Καθορισμού της ώρας έναρξης του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς (πρακτικών εξετάσεων) υποψηφίων οδηγών», την 110434/11/14-5-2018 για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την 120656/610/9-5-2018 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με τις αποφάσεις τους αυτές «ορίζουν τη διενέργεια εξετάσεων δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας των Υπηρεσιών μέχρι οριστικής διευθέτησης του ζητήματος που έχει ανακύψει» και δηλώνουν ότι «στους υπαλλήλους-εξεταστές υποψηφίων οδηγών και οδηγών θα καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση, όπως αυτή έχει καθορισθεί στην κ.υ.α. 75186/10428/15.11.2016 (Β’4080)»!!!!

«Δεν ξέρετε κύριοι Περιφερειάρχες ότι η ΚΥΑ αυτή έχει λήξει; Ότι απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση; Πώς υπόσχεστε αποζημιώσεις πριν αυτές νομοθετηθούν; Το Σχέδιο Νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα και περιλαμβάνει στο άρθρο 14 την μηνιαία αποζημίωση των υπαλλήλων εξεταστών είναι “στον αέρα”. Το δε υπουργείο Μεταφορών κλείνει τα αυτιά του στο αίτημά μας για αποσύνδεση της αποζημίωσης των συναδέλφων – εξεταστών από το νέο σύστημα εξετάσεων οδήγησης και της άμεσης ψήφισης της τροπολογίας παράτασης», σημειώνει η ΟΣΥΑΠΕ και καταλήγει: «Απ’ ότι φαίνεται χέρι-χέρι με την κυβέρνηση προσπαθείτε να ρίξετε «στάχτη στα μάτια των συναδέλφων».


ΕΔΩ το ΕΞΩΔΙΚΟ για την προκήρυξη της συνέχισης αποχής από τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών | Από Τετάρτη 16 Μάη. Η ΑΠΟΧΗ αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ, η οποία σύμφωνα με τα άρθρα 2, 3 και 4 του καταστατικού της έχει μέλη τους Συλλόγους των υπαλλήλων των ΟΤΑ β΄βαθμού και οργανώνει και καθοδηγεί αγώνες για την κατοχύρωση και διεύρυνση των κατακτήσεων όσων υπηρετούν στις Περιφέρειες της χώρας. Η αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα των υπαλλήλων που εκπροσωπούμε, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από τα αρμόδια δικαστήρια (βλ. ΔεφΑΘ 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης.