Ποιοι δε βρίσκουν ορθάνοιχτες τις πόρτες του Σκουρλέτη;

Από τον ταξικό «αποστάτη»

Δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο το Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΣ (ώρα αποστολής 20.33), με το οποίο καταγγέλλει την ΚΕΔΕ, που καταγγέλλει τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη για «επιλογή ρήξης», «εκδίωξη της Αυτοδιοίκησης, «απαξιωτικής στάση» του υπουργού  και άρνησής του να συναντηθεί με τις Ενώσεις των αιρετών (ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ), αναφορικά με το «Κλεισθένης Ι», το νομοσχέδιο των μεσοπρόθεσμων, της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης και των εργολάβων, όπως το έχει χαρακτηρίσει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.

«Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι εντελώς ψευδή» τα όσα λέει η ΚΕΔΕ, λέει το ΥΠΕΣ και επιρρίπτει την ευθύνη της μη συνάντησης στις Ενώσεις δημάρχων και περιφερειαρχώ. Άλλωστε, σημειώνει, «το υπουργείο το επισκέπτονται καθημερινά πάρα πολλοί δήμαρχοι και συνεργάτες τους, βρίσκοντας ορθάνοιχτες πόρτες».

Κι εδώ έρχεται το κρίσιμο ερώτημα: ποιοι δε βρίσκουν ορθάνοιχτες τις πόρτες του Σκουρλέτη; Οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ, που τους απέλυσε μέσω της 3Κ/2018 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ και βρίσκονται στις σκηνές εδώ και 15 ημέρες, έξω από το ΥΠΕΣ, ζητώντας συνάντηση μαζί του, αλλά και την άμεση επιστροφή τους στην εργασία και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, ένα αίτημα που στηρίζει το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.

Οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ, πέραν των σκηνών και του Κέντρου Αγώνα που έχουν στήσει, στην πλατεία Κλαυθμώνος, το οποίο ενισχύεται καθημερινά με άλλους εργαζομένους και αλληλέγγυους, έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδα στο facebook, μέσα από την οποία ενημερώνουν για όσα αφορούν γύρω από την 3Κ/2018 αλλά και για τις εξελίξεις του αγώνα τους για τη δικαίωσή τους