ΟΣΥΑΠΕ: Να καταργηθούν τα διόδια – δρόμοι ελεύθεροι και ασφαλείς

Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς - Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία

diodia-603
Φωτογραφία αρχείου

Η επιβολή των διοδίων για τη χρήση των Εθνικών Οδών έχει πάρει χαρακτήρα πρόκλησης για το λαό μας, αφού στην ουσία καλείται να πληρώσει διπλά τα έργα αυτά.

Πληρώνει την κατασκευή τους, πληρώνει και τη χρήση τους, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με εγγύηση του Δημοσίου.

Η πρόκληση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη με τη συνεχή διεύρυνση των διοδίων με νέους σταθμούς και με τις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί και που προβλέπονται για το μέλλον.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επεκτείνει. Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων!

Ταυτόχρονα οι Περιφερειάρχες μαζί με τους Δημάρχους των περιοχών χύνουν κροκοδείλια δάκρυα μιλώντας για » Αναλογικό τίμημα και δίκαιο σύστημα διοδίων » και για το μόνο που παλεύουν είναι να μην γίνουν τα διόδια στην περιοχή τους.

Μόνοι κερδισμένοι είναι οι κατασκευαστικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους και εισπράττουν τεράστια κέρδη!

Από το 2008 ως και σήμερα η αύξηση στην τιμή των διοδίων σε ορισμένες κατηγορίες έχει ξεπεράσει το 400%!

Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, να χρυσοπληρώνει συνεχώς για τους δρόμους!

Η ΟΣΥΑΠΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό να παλέψει για την κατάργηση των διοδίων, για δρόμους ελεύθερους και ασφαλείς.

Για συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.


Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς – Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία

Το Γενικό Συμβούλιο στέκεται ενάντια στη νόμιμη «κλοπή» της δουλειάς του λαού από τις τράπεζες, τους ΟΤΑ, την κυβέρνηση, μέσω των πλειστηριασμών. Κρυμμένοι πίσω από τα ηλεκτρονικά μέσα αρπάζουν τον ιδρώτα του λαού και συχνά μάλιστα εν αγνοία του.

Το μαύρο μέτωπο όλων όσων υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ακονίζουν τα νύχια τους σαν τα κοράκια, οξύνουν την πολιτική στοχοποίησης της λαϊκής περιουσίας για να απαλλάξουν τις τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια και για να αυξήσουν την εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που φέτος θέλουν να φτάσουν τις 10.000, την αναβίωση του «ιδιώνυμου» για κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με κατασχέσεις ακινήτων για χρέη και προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μια περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπέρασαν τα 105 δις ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινούν από τα 500 ευρώ οφειλής.

Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή!

Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.

Η οργή που συσσωρεύεται πρέπει να γίνει οργάνωση, μαζικοποίηση των Σωματείων, αγώνας, κινητοποίηση για να βάλει στο γύψο όλα τα αντεργατικά νομοθετήματα που πέρασαν σαν θηλιά στον σβέρκο του λαού.