Μαχητική κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΨNA

Με μια μεγάλη κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια με συμβολικό αποκλεισμό της Λεωφόρου Αθηνών απάντησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττική στα σχέδια της Κυβέρνησης να κλείσει κλινικές και να καταργήσει κρεβάτια στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και παράλληλα να μεταφέρει τα κέντρα ψυχικής υγείας και τις ψυχοκινητικές δομές από τα Νοσοκομεία στις υγειονομικές περιφέρειες. Η μαχητική τους κινητοποίηση ήταν μια ακόμα δράση ενάντια στις νομοθετικές ρυθμίσεις που βρίσκονται στα συρτάρια του υπουργείου υγείας οι οποίες σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες μέσα στον μήνα θα πάνε για ψήφιση στη βουλή.

Ο πρόεδρος του Σωματείου του ΨΝΑ Ν. Παναγούλης τόνισε στην ομιλία του ότι οι προωθούμενες ανατροπές στο χώρο της Ψυχικής υγείας θα οδηγήσουν ένα μεγάλο μέρος από τους ψυχικά πάσχοντες που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα στο δρόμο. Παράλληλα αυτές οι αλλαγές ανοίγουν το δρόμο για διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο της ψυχικής υγείας μέσω της εκχώρησης και άλλων δομών σε ΜΚΟ ή και απευθείας σε ιδιώτες.

Καυτηρίασε μάλιστα το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία του Υπ. Υγείας, πριν την άνοδο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παρούσα σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις του Σωματείου και δήλωνε την αντίθεσή της στο κλείσιμο των ψυχιατρείων. Ο Πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε ότι όπως οι εργαζόμενοι απέτρεψαν το κλείσιμο δομών του ψυχιατρείου επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη έτσι και σήμερα με τους αγώνες τους θα αποτρέψουν τις ανατροπές που προωθεί η Κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα με νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες και με την διοργάνωση συναυλίας για να μην περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης.

Στην συγκέντρωση, χαιρέτισαν ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο δημόσιο τομέα, ο πρόεδρος του Σωματείου του Ευαγγελισμού Ηλίας Σιώρας, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μ. Σελέκος και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος.

Στη μαχητική κινητοποίηση των εργαζομένων, παραβρέθηκε επίσης πολυμελής αντιπροσωπεία από το ΜΕΤΑ, από μέλη της Ε.Ε. και του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, καθώς και μέλη της Γραμματείας του ΜΕΤΑ Υγειονομικών. Επίσης, εκπρόσωποι σωματείων της Αττικής της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής καθώς και τοπικοί κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς. Από τα Σωματεία των Νοσοκομείων, παρόντες ήταν οι πρόεδροι από τα Σωματεία του Αττικού, του ΕΛΠΙΣ, του Ευαγγελισμού του Δρομοκαϊτειου καθώς και μέλη από την διοίκηση από τα Σωματεία του Θριάσιου και του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης.