Λωρίδα Γάζας: Βρέφος οκτώ μηνών το 59ο θύμα των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ

Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματισμένων Παλαιστινίων ώρα με την ώρα αυξάνεται, την ώρα που στα διεθνή δίκτυα κυκλοφορούν φωτογραφίες με πολίτες του Ισραήλ, σε ύψωμα κοντά στον τόπο των συγκρούσεων, να παρακολουθούν ατάραχοι...

Την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τις ευθύνες στη Χαμάς για τις δολοφονίες των Παλαιστινίων και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπετζαμίν Νετανιάχου κάνει λόγο για αυτοάμυνα, όπως αποκαλύφθηκε, ένα μωρό, οκτώ μηνών, είναι το 59ο θύμα των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ, εναντίον των Παλαιστινίων που αντιδρούν στη μεταφορά της Αμερικανικής Πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Το μωρό βρήκε τραγικό θάνατο από τα χημικά και τα δακρυγόνα που εκτόξευσαν οι ισραηλινοί στρατιώτες εναντίον των διαδηλωτών Παλαιστινίων. Μέχρι στιγμής, υπάρχουν και 2.700 οι τραυματίες. Οι 1.360 τραυματισμοί προήλθαν από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών του ισραηλινού στρατού.

Να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό, εμπόδισαν την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενός ψηφίσματος που καλούσε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τα πολυαίμακτα επεισόδια της Δευτέρας στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Το σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, καταδίκαζε επίσης τα πυρά των ανδρών του ισραηλινού στρατού που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων αμάχων.

Το ΜΕΤΑ καταδικάζει τις δολοφονίες και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ, που έχει την πλήρη υποστήριξη του Τραμπ και των ΗΠΑ. Ουσιαστικά, πρόκειται για την επέκταση και ένταση της επίθεσης των ιμπεριαλιστών εναντίον των λαών της περιοχής μας, με άμεσο στόχο την υφαρπαγή του πλούτου τους.

Σε αυτό, η ελληνική κυβέρνηση, χέρι χέρι με τους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους, «καταγράφει γεγονότα» και εξισώνει τους θύτες και τα θύματα, δηλαδή το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και τους Παλαιστινίους.

Το ΜΕΤΑ καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της και την υποστήριξή της στα «αιματοβαμμένα συμβόλαια» των ιμπεριαλιστών.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  Τρίτη 15 Μάη και ώρα 7.30μμ.,

Στην Πρεσβεία του Ισραήλ, στο Ψυχικό.