Συγκέντρωση συνταξιούχων κατά των περικοπών και του απασφαλιστικού Κατρούγκαλου | Τρίτη 15 Μάη

Και ώρα 10πμ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά)

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιούν την Τρίτη 15 Μάη, στις 10 πμ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων. Σχετικό κάλεσμα έχει απευθύνει και η ΠΕΣΕΚ.

Με τη συγκέντρωσή τους, οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, σε όλη τη χώρα, ενάντια στις αντισυνταξιουχικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές της κυβέρνησης και των προκατόχων της. Να σημειωθεί πως συγκέντρωση πραγματοποιούν και την Τετάρτη 16 Μάη, έξω από το ΣτΕ, με αφορμή την αντισυνταξιουχική του απόφαση., αλλά και στην Καβάλα, την Τρίτη 22 Μάη και ώρα 10.30πμ., στην πλατεία Καπνεργάτη.

Όπως σημειώνουν οι συνταξιούχοι, «αγωνιζόμαστε για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εφαρμόσει τις καταστροφικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/2016. Οι συντάξεις μας, που τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας, γίνονται προνοιακά βοηθήματα». Απαιτούν:

– Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

– Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

– Διεκδικούμε ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

– Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης.

– Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Να σημειωθεί πως με την ολοκλήρωση του επανυπολογισμού των συντάξεων, φάνηκαν καθαρά τα ψεύδη της κυβέρνησης για μη μείωση των συντάξεων, αφού τα αποτελέσματα δείχνουν μειώσεις πάνω και από 18% για 1,2 εκατ. συνταξιούχους από τον προσεχή Δεκέμβρη.