Μαζικό αντιπολεμικό παγκρήτιο συλλαλητήριο και πορεία το μεσημέρι στη βάση της Σούδας

Μαζική παγκρήτια αντιπολεμική κινητοποίηση στη βάση της Σούδας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Χανιά, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε το μεσημέρι από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων όπου μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένων έστειλε μήνυμα για ειρήνη, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των Επιτροπών Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν δεκάδες σωματεία και σύλλογοι, όπως ο Σύλλογος ΟΤΑ νομού Χανιών, που είχε απευθύνει σχετικό κάλεσμα, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικά κόμματα. Λίγο μετά τις 12:30 ξεκίνησε πορεία προς το λιμάνι ενώ μέσω της οδού Δασκαλογιάννη, ο κόσμος επέστρεψε στην Αγορά απ’ όπου έγινε η αναχώρηση με λεωφορεία για τη βάση της Σούδας.

Λίγο πριν τις 3, το συλλαλητήριο κατέληξε στον Μουζουρά, έξω από την πύλη της Βάσης αφού ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης νωρίτερα. Στο σημείο μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι έστησαν πανό και συρματοπλέγματα μπροστά στην είσοδο της αμερικανική Βάσης, ενώ έκαψαν τις σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες πολέμοι, τρομοκρατία» και «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά – έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» ήταν μεταξύ άλλων συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν κλείσιμο των αμερικανο-νατοϊκών βάσεων και απεμπλοκή της χώρα μας από κάθε πολεμική  – ιμπεριαλιστική δράση ΕΕ και ΝΑΤΟ.

«Χαιρετίζουμε την μαζική συμμετοχή του κόσμου» δήλωσε ο Μανώλης Παπαδομανωλάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων επισημαίνοντας πως «η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η επίθεση στη Συρία και η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στην περιοχή ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Λιόντος, τόνισε την ανάγκη να γίνει η συγκρότηση ενός αντιπολεμικού κινήματος από τον κόσμο της εργασίας, τους συλλόγους και τα πρωτοβάθμια σωματεία: «Η απειλή του πολέμου είναι πάρα πολύ κοντά, την ζούμε καθημερινά.Το κεφάλαιο, οι Κυβερνήσεις και η ΕΕ δεν θα διτάσουν να μακελέψουν για ακόμα μια φορά τον κόσμο της εργασίας» ανέφερε και κάλεσε σε κοινή αντιπολεμική δράση όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλόγους.


Διαβάστε επίσης | Γιαννουλάκη: Τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων δεν είναι με τους ιμπεριαλιστές