Γιαννουλάκη: Τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων δεν είναι με τους ιμπεριαλιστές

Χανιά: Αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Μάη | Προσυγκεντρώσεις, στις 12μ. και 12.30μμ., στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Για το παγκρήτιο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που πραγματοποιείται στην αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, την Κυριακή 13 Μάη, μιλά στην εκπομπή «Στη δουλειά & στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤopen, η πρόεδρος του του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη.

Απευθύνει κάλεσμα προς τους Κρήτες και τις Κρήσσες να συμμετέχουν δυναμικά στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο και στηλιτεύει την αμερικανόφιλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πρόσδεσή της στο άρμα των ιμπεριλιαστών: «Ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί πως θα κλείσει η βάση και πως θα φύγουμε από το ΝΑΤΟ. Αντ’ αυτών, σήμερα βλέπουμε να επεκτείνεται η βάση, μεταφέρονται κι άλλες υπηρεσίες εδώ, οι Αμερικάνοι κάνουν ό,τι θέλουν και δεν τους ελέγχει κανείς», τονίζει χαρακτηριστικά.

Στηλιτεύει, όμως, και τη στάση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, οι οποίοι -όπως λέει- δεν πολυκυκλοφορούν. «Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, μεταξύ άλλων, στη χανιώτικη κοινωνία και γιατί λειτουργεί η βάση της Σούδας, για τους κινδύνους που εμπεριέχει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Συρίας, για το “χάιδεμα” του Ισραήλ κ.λπ.», επισημαίνει.

«Όχι άλλες παραχωρήσεις στους Αμερικάνους. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε κανέναν πόλεμο. Δεν είναι τα συμφέροντά μας, ούτε ως εργαζόμενοι, ούτε ως πολίτες, με τα συμφέροντα του Τράμπ, του Μακρόν και της Μέι, αλλά και με κανενός άλλου ιμπεριλιαστή», σημειώνει χαρακτηριστικά, λέει η Αθηνά Γιαννουλάκη, ζητώντας να κλείσει η βάση.

Ακούστε αναλυτικά στο οπτικοποιημένο απόσπασμα της εκπομπής «Στη δουλειά & στον αγώνα», που ακολουθεί, τι είπε αναλυτικά η Αθηνά Γιαννουλάκη για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, για τη βάση της Σούδας, αλλά και για τη μνημονιακή της πολιτική και τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει εξαπολύσει στη μισθωτή εργασία, τις απολύσεις στους δήμους μέσω της 3Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες… Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 12-05-18.