ΟΣΕΑΔΕ: Καταγγελία για το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας – Θράκης

Με αφορμή τις νέες συνδικαλιστικές διώξεις και τις σκόπιμες διοικητικές αποφάσεις του

kataggelia-2

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι… Η ΟΣΕΑΔΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την νέα συνδικαλιστική δίωξη 2 συνδικαλιστών Δασολόγων, μελών του ΔΣ του συλλόγου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και της πλειοψηφούσας του ΔΣ. Η αυταρχική αυτή απόφαση – δίωξη του κ. Σάββα, Συντονιστή της ΑΔΜΘ, για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά χρονικά της ΑΔΜΘ, αποτελεί νέα προσπάθεια τρομοκράτησης, εκφοβισμού και πειθάρχησης όλων των εργαζόμενων και ειδικά όσων αντιστέκονται και διεκδικούν, όσων έχουν αξιοπρέπεια και δεν σκύβουν το κεφάλι. Με αίολα μάλιστα επιχειρήματα, περί δήθεν κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών, χωρίζοντας τους εργαζόμενους με την πρόφαση αυτή, σε πατρικίους και πληβείους.

Αποτελεί επίσης συνέχεια αναλόγων αποφάσεων, των συντονιστών Θεσσαλίας-Στερεάς και Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας. Οι νέες συνδικαλιστικές διώξεις δεν έρχονται τυχαία και ασύνδετα, εξειδικεύουν στο επίπεδο των Α.Δ. και ξετυλίγουν το κουβάρι της αντεργατικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που στόχο έχει το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος ( απαίτηση για απαρτία 50% +1, αποκλεισμός απεργών από τις κρίσεις της δήθεν αξιολόγησης κλπ). «Δένουν» άριστα με την βαθιά αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης που τους επέλεξε και πάει χέρι – χέρι με την τρομοκράτηση των εργαζομένων με εκτελεστές, τους Συντονιστές των Α.Δ.. Θυμίζουμε ότι οι συνδικαλιστές προστατεύονται και από τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 για όσο ακόμη θα ισχύει.

Οι δυο συνδικαλιστικές διώξεις έρχονται σε συνέχεια των αυθαίρετων, αναιτιολόγητων μεταθέσεων, καθαιρέσεων αλλά και πειθαρχικών διώξεων συναδέλφων στην ΑΔΜΘ από τον κ. Σάββα οι οποίοι μετακινήθηκαν χωρίς αίτησή τους και με δηλώσεις του Συντονιστή ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ¨διώξεις¨ για να ολοκληρωθεί το «job rotation» !!!!

Η αρχή των διώξεων των υπαλλήλων και ειδικά προϊσταμένων στην ΑΔΜΘ ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής, με την άσκηση πειθαρχικής δίωξης του Προϊσταμένου επειδή διακίνησε ηλεκτρονικά ερώτημα βουλευτών για την μη καταβολή των δεδουλευμένων στις δασικές υπηρεσίες, συνεχίστηκε στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας με την καθαίρεση του Προϊσταμένου της, και σήμερα σε πρώτη φάση συνεχίζεται με τη δίωξη υπαλλήλων κυρίως των Δασικών Υπηρεσιών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με πρόφαση τις υπηρεσιακές ανάγκες προωθούνται σε θέσεις κλειδιά «ημέτεροι», στην προσπάθεια διαμόρφωσης μηχανισμών «προθύμων» στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής στις Α.Δ., και από την άλλη εκφοβισμένων συναδέλφων.

Ο Συντονιστής γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους, ότι δεν υπάρχει η αντίστοιχη συνδικαλιστική πίεση για να φρενάρει τις αυθαιρεσίες του, και όσο δεν θα νιώθει την πίεση των εργαζομένων τόσο θα συνεχίζει το έργο του.

Η κυβέρνηση και ειδικά ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και αναλαμβάνουν πλήρως το πολιτικό κόστος, από τις απαράδεκτες πολιτικά και διοικητικά αποφάσεις, για τις οποίες είχε πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση τουλάχιστον από το προεδρείο της ΟΣΕΑΔΕ στη συνάντηση που είχε μαζί του ( 21-3-2018) . Δεν μπορούν άλλο να τον καλύπτουν.

Τονίζουμε επίσης ότι οι σκόπιμες και μη σύννομες αποφάσεις του, δημιουργούν εκτός των άλλων, μεγάλη ανατροπή του οικογενειακού και κοινωνικού προγραμματισμού των υπαλλήλων, αναστατώνουν την προσωπική τους ζωή, προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους και συνάμα αποδιοργανώνουν τις Υπηρεσίες.

Ο Συντονιστής της Α. Δ. Μακεδονίας Θράκης, ανακάλυψε «νέα κριτήρια» για τις μεταθέσεις υπαλλήλων που τις βαπτίζει μετακινήσεις όπως το «job rotation» από τη Διοικητική Επιστήμη για να δικαιολογήσει τις αυθαιρεσίες του όπως αναφέρει σε 7 αποφάσεις του ( ΑΔΑ : 7ΥΠ4ΟΡ1Υ-ΗΣΜ , 6Χ1ΦΟΡ1Υ-Δ08 , 78Λ8ΟΡ1Υ-ΜΒ4, 6ΔΩ4ΟΡ1Υ-ΓΙΑ, ΨΓΘΥΟΡ1Υ-ΛΙΑ, 6Λ35ΟΡ1Υ-Ρ7Ν, 7ΧΧΧΟΡ1Υ-795) αφού όλες οι σκόπιμες και αυταρχικές μεταθέσεις, έγιναν σε κενές θέσεις που ό ίδιος φρόντισε να δημιουργήσει.

Ας απαντήσει η κυβέρνηση αν το «job rotation», έγινε διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα κατά τα πρότυπα της εργασιακής ζούγκλας του ιδιωτικού τομέα που εξασφαλίζουν φτηνό εργατικό «κόστος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ και το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα που δεν συμβιβάζεται και δε γονατίζει, θα είναι απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες και πολιτικές.

Οι μεθοδεύσεις αυτές βρίσκουν απέναντι την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Πρέπει όμως να βρουν μπροστά τους και την ανυποχώρητη δράση όλων μας! Πρέπει να ξεπεράσουν το φόβο και την τρομοκρατία που ασκείται από ορισμένους Συντονιστές. Η συσπείρωση στα πρωτοβάθμια σωματεία, η απόκρουση κάθε υπονόμευσης από πλευράς εργοδοτικού «συνδικαλισμού» και ο ανυποχώρητος αγώνας όλων, είναι η μόνη απάντηση που αρμόζει !

Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση, να «συμμορφώσει» τον Συντονιστή κ. Ι. Σάββα και κάποιους από τους ομοιόβαθμους του στις άλλες Α.Δ.. Καλούμε να ανακαλέσει τώρα, όλες τις σκόπιμες εκδικητικές, αυθαίρετες διοικητικές πράξεις του, ενόψει και των νέων οργανογραμμάτων που θα εκδοθούν και να μην επιφέρει καμία δυσμενή υπηρεσιακή μεταβολή σε κανέναν υπάλληλο μέχρι την ψήφισή τους.