Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών ΠΕ, ΑΡΕΝ: Κάλεσμα για την κινητοποίηση των ελαστικά εργαζομένων | Παρασκευή 11 Μάη

Το εκπαιδευτικό κίνημα σε θέση μάχης απέναντι στην ελαστική εργασία και στην αντιδραστική μετάλλαξη του δημόσιου σχολείου

Για το εκπαιδευτικό κίνημα, που έδωσε ιστορικές μάχες για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, δεν υπάρχουν αυταπάτες ούτε ταλαντεύσεις: Ο αγώνας ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας αποτελεί καθοριστικό βήμα στη αντιδραστική αναδιάρθρωση και τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη της εκπαίδευσης που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ.

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας. αποτελούν πλέον τον σκελετό του δημόσιου σχολείου κι είναι καταδικασμένοι να ζουν σε καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Οι ελαστικά εργαζόμενοι συνάδελφοί μας είναι κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό, βρίσκονται με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι, που τους οδηγεί στην εξουθένωση και την εξόντωση. Ταυτόχρονα, στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, το καθεστώς των αδειών και της υγειονομικής περίθαλψης των μονίμων εκπαιδευτικών. Δεν προστατεύεται ούτε καν η μητρότητα για τις αναπληρώτριες συναδέλφισσες!

Τα δέκα τελευταία χρόνια όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν τους μισθούς, αύξησαν το διδακτικό ωράριο, κατάργησαν-συγχώνευσαν σχολεία και τμήματα, χτύπησαν την Ειδική Αγωγή, τα ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία, όλες τις δομές της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, περιέκοψαν το διδακτικό έργο, άλλαξαν τις αναθέσεις μαθημάτων και προχώρησαν σε δεύτερες και τρίτες αναθέσεις σε όλες τις βαθμίδες, κατάργησαν τις ώρες υπευθύνων εργαστηρίων, αύξησαν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, έκλεισαν τμήματα τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ και Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕ.Λ, σταμάτησαν την Π.Δ.Σ., και συνεχίζουν. Η χονδροειδής απάτη των υποσχέσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για 20.000 διορισμούς αποκαλύπτεται, καθώς διανύουμε την 9η χρονιά χωρίς διορισμούς και, υπό την καθοδήγηση του ΟΟΣΑ, ο αριθμός των υπηρετούντων εκπαιδευτικών, διαρκώς μειώνεται.

Η Aγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα και η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών θεωρούν ότι η κατάσταση στο χώρο της ελαστικής εργασίας και συνολικά της εκπαίδευσης θα χειροτερεύσει, αν δεν ορθωθεί ως αντίπαλο δέος στους κυβερνώντες και τους «θεσμούς» ένα ρωμαλέο, μαζικό, ενωτικό κίνημα των μαχόμενων εκπαιδευτικών, που θα συγκρουστεί με την πολιτική της αδιοριστίας και των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων. Ένα κίνημα που θα έχει σκοπό να νικήσει! Ένα κίνημα ανατροπής όλου του φάσματος των αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών μέτρων (αντιαπεργιακός νόμος, πλειστηριασμοί, 30ωρο, συγχωνεύσεις, αξιολόγηση,) με μαζικούς όρους. Ένα κίνημα που θα έρχεται σε αντίθεση με την απαράδεκτη στάση των ομοσπονδιών ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, να μην καλέσουν ούτε σε μια 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης των αντιεκπαιδευτικών μέτρων, και που θα αποτελέσει βραχίονα πίεσης στην υποταγή τους στον κυβερνητικό σχεδιασμό και στη σπορά απογοήτευσης. Ένα κίνημα που θα έχει συμμάχους τους απολυμένους των ΟΤΑ τους συμβασιούχους στην υγεία και στα άλλα υπουργεία και θα έχει στόχο να τελειώνει μια για πάντα με την λογική της ελαστικής εργασίας.

Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας, που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες, την Παρασκευή 11/5/2018 και στο συλλαλητήριο στη 1 μμ. στα Προπύλαια.

Η Aγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα και η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών καλούν σε προσυγκέντρωση 12.30 μμ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο Κέντρο Αγώνα των Συμβασιούχων.

Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών!

  • Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

  • Ίσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων!